Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Απίστευτη γκάφα: Ο Yoda δίπλα στον βασιλιά Φαϊσάλ σε σχολικό βιβλίο της Σαουδικής Αραβίας

0 45

Σε μια απίστευτη… γκάφα υπέπεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Σαουδικής Αραβίας, που συμπεριέλαβε στις σελίδες σχολικού βιβλίου φωτογραφία που απεικονίζει τον αγαπημένο χαρακτήρα του Star Wars Υoda δίπλα στον εκλιπόντα βασιλιά Φαϊσάλ.

Ο υπουργός Παιδείας Ahmed al-Issa ζήτησε σήμερα συγγνώμη για το ατυχές γεγονός και έκανε λόγο για «λάθος». Τόνισε, παράλληλα, ότι μια επιτροπή διερευνά πώς έγινε το λάθος.

Στη φωτογραφία, ο Jedi κάθεται δίπλα στον τότε βασιλιά Φαϊσάλ, την ώρα που εκείνος υπογράφει τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών το 1945.

Η εν λόγω εικόνα δημιουργήθηκε από τον γνωστό ζωγράφο της χώρας Shaweesh, ο οποίος δήλωσε στο BBC ότι δεν έχει ιδέα γιατί βρέθηκε στο σχολικό βιβλίο.

Εσπευσε, όμως, να διευκρινίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προσβάλει τον βασιλιά.
«Ολοι αγαπούν τον βασιλιά Φαϊσάλ εδώ, ακόμη και οι νεότερες γενιές» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έβαλε τον Yoda δίπλα του επειδή και οι δύο ήταν «σοφοί, δυνατοί και πάντα ψύχραιμοι».

Ο καλλιτέχνης αποκάλυψε, επίσης, ότι έγιναν κάποια επικριτικά σχόλια για το έργο του μετά την κυκλοφορία του βιβλίου αλλά τα περισσότερα έβαζαν στο «στόχαστρο» το υπουργείο Παιδείας της χώρας.

«Κάποιος έπρεπε να είχε ελέγξει τη φωτογραφία πριν εκτυπωθεί το βιβλίο» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More