Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Απίστευτες αποκαλύψεις για τις φυλακές Κορυδαλλού – Δεν λειτουργούσε για έξι μήνες ο ανιχνευτής μετάλλων

0 8

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού επιβεβαίωσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα εδώ και χρόνια, ενώ αποκάλυψε και λεπτομέρειες που σοκάρουν για το πώς βρέθηκαν όπλα, μαχαίρια και άλλου είδους επικίνδυνα αντικείμενα στα κελιά.

Στα αρχεία που κρατούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες αντικειμένων που «πιάστηκαν» στο παρελθόν στην πύλη. Οπλα ή μαχαίρια κρυμμένα μέσα σε τηλεοράσεις ή σε φαγώσιμα. Από μαγειρεμένα κρέατα μέχρι πορτοκάλια και ντομάτες που μοιάζουν ανέγγιχτες, αλλά στην πραγματικότητα έχουν υποστεί «μικροχειρουργική» για να κρύψουν μέσα σακουλάκια με ναρκωτικά. Ακόμα και ρούχα, τα λεγόμενα «ροσόλια», τα οποία είναι εμποτισμένα με ηρωίνη. Αφού στεγνώσουν, μοιάζουν σαν καινούργια και πωλούνται μέσα στη φυλακή με τον πόντο για να τα επεξεργαστούν ξανά και να βγει καθαρό το ναρκωτικό, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Καθημερινή.

Οι έρευνες που έφερναν αντίποινα
Πριν από μερικά χρόνια, υπάλληλοι είχαν εντοπίσει ένα όπλο, ακριβώς έξω από τη μάντρα του προαυλίου. Κάποιος είχε προσπαθήσει να το πετάξει από τον δρόμο, αλλά δεν το έκανε με αρκετή δύναμη και το όπλο δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του. Σε άλλες περιπτώσεις, με κάποιον τρόπο το είχαν καταφέρει και βαρυποινίτες είχαν αποπειραθεί να αποδράσουν χρησιμοποιώντας όπλο. Φέτος, στο ψυχιατρείο των φυλακών, μετά τον καβγά που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με έναν νεκρό και έντεκα τραυματίες, οι υπάλληλοι κατάσχεσαν δέκα μαχαίρια. Το τελευταίο διάστημα, όμως, διεξάγονταν όλο και λιγότερες έρευνες. Αιτία ήταν τα αντίποινα που συχνά επιβάλλονταν σε όποιον έκανε έλεγχο στα κελιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άγριο μαστίγωμα του σωφρονιστικού που είχε εντοπίσει το προηγούμενο βράδυ κινητά και ένα πάκο με 250 κάρτες SIM.

Ολα τα παράνομα αντικείμενα μπαίνουν στη φυλακή είτε γιατί έχουν καταφέρει να τα κρύψουν με απίστευτη μαεστρία είτε γιατί έχουν δωροδοκηθεί υπάλληλοι. Οπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», όμως, μπορεί να υπάρχουν και περιπτώσεις που όπλα ή μαχαίρια εισχώρησαν γιατί πολύ απλά το υπουργείο αδυνατούσε να επισκευάσει την κύρια πύλη ελέγχου του Κορυδαλλού. Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2018. Ενα χρόνο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως τη φύλαξη και τον έλεγχο της κύριας πύλης θα αναλάμβανε η εξωτερική φρουρά. Οι υπάλληλοι είχαν εξαρχής εκφράσει προβληματισμό ως προς την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκούσε. Το υπουργείο, όμως, επέμενε. Ανέλαβαν τον Αύγουστο του 2017 και γρήγορα διαπίστωσαν πως η υποστελέχωση ήταν το μικρότερο από τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν. Το μηχάνημα ανίχνευσης ναρκωτικών που είχε αγοραστεί προ δεκαετίας δεν είχε λειτουργήσει ποτέ, ενώ ένα πρωί (στις αρχές του 2018) συνειδητοποίησαν πως δεν λειτουργούσε ούτε η μαγνητική πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων.

Η απίστευτη «συμβουλή» του υπουργείου
Το υπουργείο ενημερώθηκε την ίδια κιόλας ώρα που έγινε αντιληπτή η βλάβη. Οι ημέρες περνούσαν όμως και κανείς δεν ερχόταν να το φτιάξει. Ατύπως τους έδωσαν από το υπουργείο μια συμβουλή που τους άφησε εμβρόντητους: Καλό θα ήταν, τους είπαν, να προσποιούνται πως περνούν κανονικά τους επισκέπτες από έλεγχο, για να μην κινήσουν υποψίες. Το έκαναν, αλλά ήταν σαφές σε όλους πως ήταν θέμα ημερών να διαρρεύσει ότι άδικα γινόταν ο έλεγχος. Ο τότε διοικητής είχε στείλει τουλάχιστον δύο επιστολές που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Η απάντηση που πήρε ήταν πως καθυστερούσαν γιατί υπήρχε δυσκολία να προμηθευτούν ένα συγκεκριμένο ανταλλακτικό από την Ιταλία. Πήρε έξι μήνες να επισκευαστεί το μηχάνημα και για όλο αυτό το διάστημα, στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, θεωρητικά μπορούσε κανείς να περάσει μέσα ό,τι ήθελε…

newpost.gr

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More