Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Απετάξω τω… ΣΕΒ, σύντροφε Αλέξη; Απεταξάμην…

0 8

Τι σημαίνει η «βροντερή αποκάλυψη» Τσίπρα, στη ΔΕΘ, των «σατανικών συμπτώσεων», στις επιλογές Μητσοτάκη για την οικονομία, με τις θέσεις του ΣΕΒ;

Η ερμηνεία (απλουστευμένη και αβασάνιστη, κατά τη γνώμη μας) είναι βεβαίως ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανασκευάζει το αριστερό του προφίλ, μετά τα τόσα στραπατσαρίσματα με τις Αμερικάνικές αγκαλιές (για τα Σκόπια), τα γερμανικά «φιλιά και χάδια» (για ένταξη στις ιδιωτικοποιήσεις όλου του κράτους -μέχρι και μνημείων, εκτός Ακροπόλεως-), τα γαλλικά «γλειψίματα» για να προωθηθούν συμφωνίες-φιλέτα (νερά, λιμάνια) σε δικά τους συμφέροντα. Και τέλος τα ομόφωνα «παλαμάκια» των δανειστών στη συμφωνία, του 2018, για υποθήκευση της κρατικής ιδιοκτησίας (της περιουσίας του λαού, που λένε οι αριστεροί), για 99 χρόνια. Δηλαδή μέχρι το 2117!!!

Όλα αυτά τα χατίρια σε Αμερικανούς, ευρωπαϊκά συμφέροντα και δανειστές (ώστε να έχουν να απαντάνε -στους εκλογείς τους- γιατί η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια) δεν ήταν δυνατόν να γίνουν ούτε με αντάρτικο, ούτε με τα ταμπούρλα του Βαρουφάκη.

Και για να λέει ο Τσίπρας σας έβγαλα από τα μνημόνια…, χρειάστηκαν «μεταφράσεις» σε φιλελεύθερη γλώσσα, ύψιστη πειθαρχία (όπως των συντρόφων Τσακαλώτου και Χουλιαράκη) και ψηφισμένη συμφωνία από τους 151 αριστερούς του «Ναι σε όλα».

Αλλά όταν συμβαίνουν αυτά, στα κέντρα λήψεως αποφάσεων των δανειστών, (αλλιώς όντως δεν θα φεύγαμε από το τρίτο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ) στην Αθήνα το αριστερό κοντέρ… μετρούσε προς τα κάτω… τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά, το 2017-2018, με τρεις εκλογές μπροστά μας.

Οπότε ανάμεσα στα άλλα, της ντουντούκας και της σηκωμένης γροθιάς…, ήταν αναγκαίο, για τον σύντροφο Αλέξη, να αποσυνδέσει… και τους «αναβατήρες» του προς την εξουσία. «Αναβατήρες» κατασκευής… και των συμφερόντων, ανάμεσα στους οποίους και ο ΣΕΒ.

Από την άλλη να μην ξεχνάμε βέβαια και τα προσκυνήματα του ΣΕΒ, στον Τσίπρα του 2014, με δεξιώσεις, επισκέψεις και δήθεν ημερίδες για το καλό της οικονομίας… με ομιλητή τον σύντροφο Αλέξη.

Και επίσης, την ασφυκτικά γεμάτη, από επιχειρηματίες-μέλη ΣΕΒ, αίθουσα ομιλίας του Τσίπρα, στις πρωινές εργασίες της Γ.Σ. του 2014, που σείσθηκε από (σκόπιμα βεβαίως) μακρόσυρτα χειροκροτήματα, όταν στην επίσημη απογευματινή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χειροκροτήθηκε μόνο από ευγένεια…, ώστε να γίνει αντιληπτό καλωσόρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς να τα ξηλώσεις όλα αυτά ως αριστερός (έστω και του τύπου ΣΥΡΙΖΑ…) όταν η σκόνη από τα ξεσκονίσματα στον Τσίπρα (με πρόσχημα το δόγμα Μποδοσάκη, εμείς είμαστε με το γκουβέρνο…), και τα βουητά από παλαμάκια στις Συνελεύσεις ΣΕΒ κράτησαν και το 2016 και το 2017.

Δύσκολη κωλοτούμπα εδώ όσο και αν διακρίνεσαι ως πρωταγωνιστής στο «άθλημα». Ακόμη δυσκολότερη όμως όταν έχεις (εκτός της φθοράς σου) και τρείς εκλογές, στο 2019, με καταγεγραμμένη την κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να απολογείται στην Κουμουνδούρου. Οπότε κάτι πρέπει να γίνει και με τον ΣΕΒ…

Η απουσία του πρωθυπουργού από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, του 2019 (μοναδική στην ιστορία του ΣΕΒ) δεν ήταν μόνο τσαλάκωμα στο θεσμικό οικονομικό γεγονός (που μαζί με τη ΔΕΘ έχει καθιερωθεί για δεκαετίες) αλλά και χοντράδα, αίσχιστου είδους, που μόνο ένας αριστερός, που μισεί την αστική οικονομία και αστική κοινωνία, μπορεί να την κάνει.

Και την έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ειδοποιώντας τον ΣΕΒ πως εκείνο το βράδυ θα μιλούσε σε οπαδούς ΣΥΡΙΖΑ στο Θησείο. Άδειασε τον ΣΕΒ στο παραπέντε, ενώ είχε συμφωνήσει πως θα παραστεί, τουλάχιστον ένα μήνα πριν.

Συνεπώς ( σύμφωνα πάντα με το σενάριο της ερμηνείας αυτής), το «απεταξάμην τω… ΣΕΒ», από τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε στο πρώτο θεσμικό οικονομικό γεγονός, της χρονιάς, στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, τον Ιούνιο αλλά υπογραμμίσθηκε στο δεύτερο, επίσης συνδεδεμένο με την οικονομία γεγονός, τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς πιστεύουμε το εντελώς αντίθετο. Ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω των δήθεν «αφορισμών» του προς τον ΣΕΒ, (επειδή ανοίχθηκε και στον Μητσοτάκη) δεν προειδοποίησε αυστηρά, αλλά ειδοποίησε, με πλάγιο τρόπο, το κεφάλαιο, την ολιγαρχία και τους κρατικοδίαιτους (έτσι τους αποκαλεί) να μην ξεχνάνε πως το «είμαστε εδώ» του ΣΥΡΙΖΑ αφορά και αυτούς. Όπως τότε, το 2014, πάλι στην αντιπολίτευση, που μας καταχειροκροτούσατε, σύντροφοι, επιχειρηματίες…

Του Γιώργου Κράλογλου

capital.gr

The post Απετάξω τω… ΣΕΒ, σύντροφε Αλέξη; Απεταξάμην… appeared first on Λόγια-Σταράτα.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More