Άντρας φορά μακρυμάνικα μπλουζάκια για να κρύψει τους παράξενους όγκους στα χέρια του. Οι γιατροί δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Όταν ήταν στο κολέγιο, ο Shawn άρχισε να παρατηρεί ότι μικρά εξογκώματα εμφανίζονταν σε όλο του το σώμα. Μερικά ήταν μαλακά, άλλα ήταν λίγο σκληρά, και ενώ περνούσε ο καιρός αυτά δεν έφευγαν.

Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ο καρκίνος, έτσι ο Shawn πήγε σε διάφορους γιατρούς, οι οποίοι του είπαν ότι δεν ήταν τίποτα το ανησυχητικό: συσσώρευση ασβεστίου, κύστεις, τίποτα κακό.

Αν ήθελε να τους αφαιρέσει, θα το έκανε για αισθητικούς λόγους μόνο, αφού δεν θα μεγάλωναν και δεν ήταν καρκινικοί. Ο Shawn άρχισε να φοράει πουκάμισα με μακριά μανίκια για να κρύψει τα «μυστηριώδη χτυπήματα», και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αγνοήσει το πρόβλημα.

Αλλά τα τελευταία χρόνια, ο Shawn παρατήρησε ότι γίνονταν ακόμη μεγαλύτερα. Η γυναίκα του Shawn ανησύχησε μήπως εμφανιστούν στο πρόσωπό του ή αν ήταν πραγματικά καρκίνος, έτσι επικοινώνησε με το δημοφιλές τηλεοπτικό σόου ‘The Doctors’.

Τελικά, τον κάλεσαν για μια επίσημη εξέταση από τη γνωστή δερματολόγο Sonia Batra. Η γιατρός, είχε δει εξογκώματα όπως αυτά πιο πριν, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό. Υπήρχαν τόσα πολλά, και όλα ήταν αρκετά μεγάλα.

Αποδείχτηκε ότι αυτή η σοβαρή περίπτωση δεν ήταν πολύ ανησυχητική, αν και η διάγνωση δεν ήταν τόσο απλή. Αν και δεν είχε δει ποτέ πριν κάτι τέτοιο, η Sonia είπε ότι τελικά, τα μυστηριώδη εξογκώματα ήταν μια καλοήθης πάθηση γνωστή ως λίπωμα, η οποία προκαλεί την αύξηση του λιπώδους ιστού. Ο Shawn είχε μια σπάνια και ακραία περίπτωση λιπώματος, λόγω του μεγάλου μεγέθους και του αριθμού των εξογκωμάτων, αλλά αποδείχθηκε ότι θα μπορούσε να τους αφαιρέσει εύκολα, αν το επιθυμούσε.

Τη στιγμή που θα παρατηρήσουμε κάτι παράξενο στο σώμα μας, πρέπει να πάμε εγκαίρως στο γιατρό. Καλύτερα να κάνουμε περιττές εξετάσεις παρά να ζούμε στην άγνοια.

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.