ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ομιλία του Αφγανού Πρέσβη: «Ακόμη κρατάμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ νόμισμα του Μ. Αλεξάνδρου»…

21

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, η οποία δυστυχώς δεν προβλήθηκε αρκετά παρότι σε αυτή ειπώθηκαν συγκλονιστικά πράγματα.

Κατά την εκδήλωση αυτή, πραγματοποίησε ομιλία ο πρέσβης του Αφγανιστάν στην Ελλάδα, Ομάρ Σουλτάν, προσκεκλημένος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Καθηγητών και υπό την αιγίδα του Δήμου.Ο φιλέλληνας που πριν δεκαετίες ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει Αρχαιολογία, ξετύλιξε πτυχές της κοινής ιστορίας των δύο χωρών μέσα από την ελληνιστική παρακαταθήκη του Μέγα Αλέξανδρου που διαιωνίζεται ως τις μέρες μας.

«Η Ελλάδα πολύ μου αρέσει, για μένα είναι η δεύτερη πατρίδα μου» είπε μεταξύ άλλων ο Ομάρ Σουλτάν, ο οποίος ήταν πρώτος Αφγανός φοιτητής με υποτροφία που σπούδασε αρχαιολογία στην Ελλάδα, εξηγεί ότι οι δύο χώρες έχουν πολλά περισσότερα σε κοινή ιστορία, παρά το σύγχρονο μεταναστευτικό ζήτημα και την τρομοκρατία των ταλιμπάν.

Στην Ακρόπολη η σύζυγός του ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της. Τον γιο που απέκτησαν τον ονόμασαν Αλέξανδρο και εξηγεί, ότι ακόμα και σήμερα στο Αφγανιστάν θεωρούν τον Μέγα Αλέξανδρο ως κάτι παραπάνω από ήρωα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr και του Ματθαίου Καπετανάκη, ο Αφγανός πρέσβης σχολιάζοντας την σύγχρονη ελληνική οικονομική τραγωδία, ο Αφγανός φιλέλληνας ανέφερε ότι στο Αφγανιστάν ακόμα διατηρούν το ελληνιστικό νόμισμα που έφερε στην περιοχή ο Μέγας Αλέξανδρος, αντικαθιστώντας τον αντιπραγματισμό, όμως η Ελλάδα άφησε την δραχμή της για το ευρώ.

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.