Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Άλλα λένε οι επιστήμονες, άλλα η κυβέρνηση! – «Όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι μετρημένοι στα δάχτυλα» λέει ο Εξαδάκτυλος

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επιμένει ότι το εμβόλιο προστατεύει ενώ τα τεστ όχι

Μπερδεμένα τείνει να τα λέει πάλι το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς από τη μία τα στελέχη του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλούν για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, γεμάτες ΜΕΘ και μέτρα αναφορικά με μίνι lockdown σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, και από την άλλη οι Ειδικοί λένε «τρέξτε να εμβολιαστείτε πριν τις διακοπές για να μην έχουμε πρόβλημα από Σεπτέμβρη»!

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι νοσηλείες είναι λίγες, όπως και ο αριθμός των εμβολιασμένων που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ αυτή τη στιγμή. Με δύο τρόπους μπορούμε να προφυλαχθούμε από τη διασπορά, είτε με αυστηρά περιοριστικά μέσα σε όλη την κοινωνία τα οποία δεν θα αποδώσουν άμεσα, είτε με τον εμβολιασμό που είναι πιο απλός, πιο ανώδυνος και πιο οικονομικός. Επιδιωκόμενο είναι να εμβολιαστεί το 100% των ατόμων άνω των 50 διότι είναι αυτοί που δίνουν τις βαριές νοσηλείες».

Ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι από Σεπτέμβρη, που όλοι θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους και θα γυρίσουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, θα μπουν σε μέσα μεταφοράς, θα πάνε σε μέρη διασκέδασης, τότε όταν ο ιός συναντήσει τους άνω των 50 θα έχουμε μεγαλύτερη επίπτωση και απώλειες.

«Το εμβόλιο προστατεύει τα τεστ όχι»

Ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε ότι αν κάποιος αποφασίσει να μην εμβολιαστεί και να κάνει 3-4 τεστ την εβδομάδα, θα πρέπει να ξέρει ότι κανένα τεστ δεν είναι ισοδύναμο με το εμβόλιο. Δεν προστατεύει, απλά στην καλύτερη περίπτωση διαγιγνώσκει έγκαιρα. Τα τεστ είναι ένα πολύ χαμηλότερο υποκατάστατο αναγκαίο για να μπορεί να λειτουργήσει η κοινωνία, είπε και κάλεσε τους ανεμβολίαστους που δεν εμβολιάζονται για λόγους πεποίθησης να ρωτήσουν αυτούς που τους συστήνουν να το αφήσουν για αργότερα ή να μην το κάνουν, αν θα πάρουν την ευθύνη της υγείας τους, αν θα αναλάβουν την ευθύνη της συμβουλής που δίνουν αν χρειαστεί να νοσηλευτούν στην εντατική. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη όσων λέμε».

loading...