Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Αυτός είναι ο αστεροειδής που πέρασε κοντά από τη Γη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πλάτους 2 χλμ αστεροειδής πέρασε σε απόσταση ασφαλείας από τη Γη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ο αστεροειδής, που ονομάζεται 1998 OR2, στην πλησιέστερη προσέγγισή του βρέθηκε σε απόσταση 6,3 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, δηλαδή πάνω από 16 φορές μακρύτερα από την απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη.

Ο αστεροειδής 1998 OR2 ανακαλύφθηκε από το πρόγραμμα παρακολούθησης αστεροειδών Near-Earth στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA τον Ιούλιο του 1998, και τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι αστρονόμοι είχαν στρέψει την προσοχή τους πάνω του. Ως αποτέλεσμα, καταλαβαίνουμε την τροχιακή τροχιά του με ακρίβεια και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αυτός ο αστεροειδής δεν έχει καμία πιθανότητα πρόσκρουσης, τουλάχιστον για τα επόμενα 200 χρόνια. Η επόμενη στενή προσέγγισή της στη Γη προβλέπεται να γίνει το 2079, όταν θα περάσει πιο κοντά και πιο συγκεκριμένα σε απόσταση τέσσερις φορές την απόσταση της Σελήνης από τον πλανήτη μας.

Παρ ‘όλα αυτά, ο αστεροειδής 1998 το OR2 εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως ένας μεγάλος «δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής», διότι, κατά τη διάρκεια των χιλιετιών, πολύ μικρές αλλαγές στην τροχιά του μπορεί να τον φέρουν πιο κοντά στη Γη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η παρακολούθηση αυτού του αστεροειδούς γίνεται συστηματικά από τους επιστήμονες της NASA και ιδιαίτερα κατά τη στενή προσέγγισή του.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More