Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Αυτό το εκπληκτικό τεστ δείχνει πόσα χρώματα μπορείτε να δείτε.

0 19

Μπορεί αρχικά να ακούγεται παράξενο αλλά είναι προφανές πως κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα χρώματα που βλέπει.

Για παράδειγμα, πολλοί μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο κίτρινο του λεμονιού και το καναρινί ενώ άλλοι το θεωρούν απλά κίτρινο.

Στην πραγματικότητα όλα εξαρτώνται από το πόσους χρωματικούς υποδοχείς και κώνους έχουν τα μάτια μας. Η καθηγήτρια Diana Derval, δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον τεστ ώστε να μάθετε πόσους κώνους έχετε.

Για να μάθετε απλά μετρήστε πόσα χρώματα μπορείτε να δείτε σε αυτό το φάσμα.

Πόσα χρώματα βλέπετε;

Αν δείτε λιγότερα από 20 χρώματα : Σύμφωνα με τη Derval, είστε διχρωματικοί και έχετε μόνο δυο κώνους στα μάτια σας. Το 25% του πληθυσμού είναι επίσης διχρωματικοί όπως και τα σκυλιά. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να φορούν μαύρα, μπεζ και μπλε ρούχα.

Αν δείτε 20 ως 32 διαφορετικά χρώματα : Είστε τριχρωματικοί, δηλαδή έχετε τρεις τύπους κώνων στα μάτια σας στη μοβ, μπλε, πράσινη και κόκκινη περιοχή. Άνθρωποι σαν εσάς μπορούν να εκτιμήσουν και να απολαύσουν τα διαφορετικά χρώματα. Περίπου 50 % των ανθρώπων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Αν δείτε 32 ως 39 διαφορετικά χρώματα :  Όπως και οι μέλισσες είστε τετραχρωματικοί με 4 τύπους κώνων στα μάτια σας. Σας ενοχλεί το κίτρινο χρώμα και ανήκετε στο ποσοστό του 25%.

Αν είδατε περισσότερα από 39 ξεχωριστά χρώματα: Καλύτερα να μετρήσετε και πάλι καθώς υπάρχουν μόνο 39 χρώματα και κατά πάσα πιθανότητα μόνο τα 35 είναι μεταφρασμένα από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Εάν σας αρέσει παρακαλούμε κοινοποιήστε το.

via

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More