Αυτές είναι οι 10 πιο Τρομακτικές Ασθένειες στον κόσμο, που κανένας γιατρός δεν θέλει να αντιμετωπίσει!

Σε αυτό τον σκληρό κόσμο που ζούμε, μπορεί κανείς να συναντήσει τρομακτικές ασθένειες που ούτε οι γιατροί δεν θα ήθελαν να τις πετύχουν!

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες και μην χάσετε το βίντεο στο τέλος του άρθρου! Θα αρχίσετε να προσέχετε την υγεία σας πολύ περισσότερο…

10) Noma (Oris cancrum)

146

Είναι μία αποτρόπαια ασθένεια στην οποία τα βακτήρια κατατρώνε τους ιστούς των οστών στο πρόσωπο.

234
Συναντάται κυρίως σε υποσιτισμένα παιδιά κάτω των 6 ετών.
9) Μυκήτωμα
315

Είναι μια μυκητιασική ασθένεια που καταστρέφει το πόδι και προκαλεί οίδημα που γεμίζει με πύον. Το θύμα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα κάτω άκρα του.

8) CRPS

517

Προκαλεί χρόνιους πόνους και κόπωση, που με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ψυχικές διαταραχές και κατάθλιψη. Προκύπτει λόγω βλάβης του κεντρικού νευρικού συστήματος.

615

Αυτή η κατάσταση είναι επίσης υπεύθυνη για μούδιασμα και αϋπνίες.

7) Λέπρα

713

Η λέπρα είναι μια μεταδοτική ασθένεια που έχει ως αποτέλεσμα φλεγμονές στο δέρμα, τα μάτια και τα νεύρα. Τα συμπτώματα περνούν απαρατήρητα για πολλά χρόνια και το άτομο μπορεί να χάσει ακόμη και μέλη του σώματός του. Υπάρχει θεραπεία.

6) Σκουλήκι loa loa

811

Αυτό το σκουλήκι «μένει» στα μάτια, ενώ είναι η δεύτερη πιο σημαντική αιτία τύφλωσης. Τα πιθανά συμπτώματα περιλαμβάνουν εξανθήματα, πρήξιμο, πόνους και αρθρίτιδα. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά.

5) Vibrio vulnificus

910

Αυτό το βακτήριο προκαλεί μόλυνση κυρίως λόγω της κατανάλωσης οστρακοειδών και από το κολύμπι με ανοιχτές πληγές. Αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, το ήπαρ και την κυκλοφορία του αίματος και οδηγεί τελικά στο θάνατο.

4) PICA

1010

Η PICA είναι η ασθένεια όπου ο ασθενής καταναλώνει αντικείμενα αντί για τρόφιμα όπως χαρτί, ούρα, ακόμη και περιττώματα. Τα προβλήματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν ο πάσχων αρχίζει να καταναλώνει δηλητηριώδη στοιχεία όπως μόλυβδο.

3) Fibrodysplasia Ossificans Progressiva (FOP)

1113

Αυτή είναι μια πολύ σπάνια κατάσταση και δεν υπάρχει θεραπεία. Σταματά τη λειτουργία του συστήματος επιδιόρθωσης των ιστών του σώματος και τελικά μετατρέπει τους μυς σε οστά.

2) Νόσος του Clarkson (SCLs)

1211

Είναι μια διαταραχή όπου διαρρέει πλάσμα από τα αιμοφόρα αγγεία το οποίο στη συνέχεια προκαλεί πρήξιμο.

1) Ο άντρας-ελέφαντας

1310

Ο Joseph Merrick γεννήθηκε ως ένα υγιές μωρό, αλλά καθώς μεγάλωνε, το δέρμα του άρχισε να αναπτύσσεται παρόμοια με αυτό ενός ελέφαντα.

Credits: Witty Feed

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.