Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Αχτσιόγλου: «Η στάση του Κ.Μητσοτάκη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ελλείμματα και χρεοκοπία»

15

Αντιπαραβάλλοντας το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά την εκπρόσωπο του κόμματος, εξασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας με δικαιότερη φορολογία, η Έφη Αχτσιόγλου στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, υποστήριζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται επιστροφή σε ένα σχέδιο που χρεοκόπησε τη χώρα.

Αναλυτικά, η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου:

«Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης η Ελλάδα έχει κερδίσει την αυτοπεποίθηση της μιας χώρας που στέκεται στα πόδια της. Ακριβώς επειδή θέσαμε κανόνες και βάλαμε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά είμαστε σε θέση να υλοποιούμε πολιτικές ενίσχυσης και ελάφρυνσης της κοινωνίας που μπορούν να συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε τη ΝΔ και ιδίως τον κ. Μητσοτάκη στη νησιώτικη περιοδεία του να υπόσχεται την επιστροφή σε ένα σχέδιο που χρεοκόπησε τη χώρα. Σε ένα μείγμα μονομερών φοροαπαλλαγών για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αθέμιτου ανταγωνισμού και παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στο Καστελόριζο είναι πραγματικά αποκαλυπτική.

Είναι δηλωτική μια στάσης που τιμωρεί τους συνεπείς και υπόσχεται ασυλία στην παραβατικότητα, υπονοώντας πως οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν δεν θα ελέγχονται και θα υπάρχουν άβατα για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πρόκειται για μια στάση η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία ελλειμμάτων και στη χρεοκοπία και τελικά σε πολιτικές λιτότητας για τους πολλούς για συνεπείς εργοδότες και επιχειρήσεις για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ οι κανόνες και η τήρηση τους από όλους είναι εγγυήσεις ότι ζουμε σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα όλων.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βήμα μπροστά. Για μια κοινωνία με αυτοπεποίθηση με νέες θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς με δικαιοτερη φορολογία και αποτελεσματικότερο κράτος με ανάπτυξη για όλους και ασφάλεια για την κοινωνία».

Πηγή: newpost.gr 

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More