7 Λάθη που κάνει το 99% των Γυναικών. Δώστε Προσοχή στο 6ο!

0 139

Λάθη – Ωστόσο, δεν χτίζεcται έτσι ένα σπίτι, δεν φτιάχνεται έτσι μια καριέρα, δεν θεραπεύεται έτσι μια ασθένεια.

“Νομίζω πως η γυναίκα είναι αυτή που κάνει μια σχέση. Ξέρετε γιατί δεν κάνω συμβουλευτική σε άντρες;Λάθη

Γιατί, κατά κανόνα, οι άντρες θέλουν μόνο να τους αποδείξω ότι οι γυναίκες κάνουν λάθος. Αυτό περιμένουν από έναν ψυχολόγο. Πιστεύω ότι οι άντρες απλά αντιδρούν στις γυναίκες. Δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο σε έναν ψυχολόγο.

Ο μόνος λόγος που δουλεύω με γυναίκες είναι επειδή πιστεύω με πάθος ότι όταν αλλάζει η γυναίκα, αλλάζει και η σχέση του άντρα μαζί της.”

“Σ’αυτό το άρθρο θα βρείτε 7 από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετώπισα:”

1. “Κάνετε πολύ κήρυγμα: Το κυριότερο λάθος στις σχέσεις είναι οι υπερβολικά πολλές συζητήσεις που ξεκινάνε από την γυναίκα. Δεν εννοώ την ανούσια φλυαρία. Μιλάω για όταν, αντί να εξηγεί για ποιον λόγο αισθάνεται πεσμένη, λέει “Εγώ θα σου πω πώς να το κάνεις! Ξέρω! Δεν έχεις ιδέα…” και αρχίζει το κήρυγμα.

Ας πούμε ότι συμβαίνει στο αυτοκίνητο και δεν μπορεί να ξεφύγει. Σε όλη την διαδρομή τον τρελαίνει με ένα μικρό πραγματάκι που δεν έχει σημάδια. Όταν φτάνουν σπίτι, τρώνε, πάνε στο κρεβάτι, κάνουν σeξ και το πρωί ξεκινά ο ίδιος φαύλος κύκλος.”

2. “Πάτε από το ένα άκρο στο άλλο: Οι γυναίκες κάνουν ένα ακόμα λάθος. Πάνε από το ένα άκρο στο άλλο, από το “πάντα διαθέσιμη” στο “απολύτως μη διαθέσιμη”.”

“Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να προσέξετε εδώ:”

-“Όταν μια γυναίκα είναι πάντα διαθέσιμη στον σύντροφο της για προσωπικές στιγμές, όπως κι αν συμπεριφέρεται εκείνος, χάνει την αξία της και στα μάτια της και στου συντρόφου της.”

-“Όταν μια γυναίκα συμπεριφέρεται σαν αρχηγός της οικογένειας ή σαν “μαμά”, χάνει την σeξουαλική της έλξη. Κι αυτό γιατί στο κεφάλι ενός άντρας, η “μαμά” και το “σeξ” είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αγαπάει την “μαμά”, αλλά θα βρει μια άλλη γυναίκα για να κάνει σeξ.”

“Η γυναίκα είναι συνδυασμός κοριτσιού και μητέρας. Αυτά τα δύο στοιχεία δημιουργούν μια ήρεμη, αρμονική γυναίκα που ξέρει πώς να είναι ευέλικτη. Η μαμά δεν μπορεί να είναι ευέλικτη, γιατί ανησυχεί συνεχώς για κάνει και πρέπει να έχει δίκιο. Το κορίτσι, από την άλλη, μπορεί να είναι ευέλικτο, γιατί είναι χαζό.”

“Όταν μια γυναίκα μαθαίνει να κατανοεί τα συναισθήματα της, μαθαίνει τι είναι η ήρεμη χαρά και μαθαίνει τρόπους για να φτάνει σε αυτή την κατάσταση.”

“Οι γυναίκες περιμένουν το άντρα να έρθει, να κάνει κάτι, να διορθώσει τα πράγματα. Τα πράγματα δεν θα διορθωθούν. Κι αυτό γιατί το να αγαπιέσαι είναι μια βασική ανάγκη. Μπορούμε να κατανοήσουμε τις βασικές ανάγκες μόνο χωριστά. Αν μια γυναίκα δεν ικανοποιήσει τις βασικές της ανάγκες χωριστά, η δυστυχία της θα μεγαλώσει.”

“Αυτό θα συμβεί ακόμα και αν φαίνεται ότι κάνει το σωστό και ο άντρας συμπεριφέρεται όπως στα περιοδικά. Δεν θα νιώσει τίποτα. Αυτό θα οδηγήσει στο τέλος της σχέσης.”

3. “Χτυπάτε τον τίγρη με την παντόφλα: Οι γυναίκες συχνά προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των ανδρών στο γεγονός ότι δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες τους. Κάνουν δηλώσεις του τύπου “Είσαι τεμπέλης!”, “Πότε θα τελειώσουν όλα αυτά;”, “Δεν βγάζεις ποτέ χρήματα”, “Πότε θα πάρεις μια απόφαση;”.

Υιοθετώντας αυτή την στάση συνεχώς θα τον μετατρέψετε σε “γάτα” που δεν θα θέλει να πάει ποτέ προς την κατεύθυνση που τον οδηγείτε. Υπάρχει μια αλληγορία που το δείχνει αυτό. Παίρνουμε έναν τίγρη και τον χτυπάμε με μια παντόφλα κάθε μέρα. Του λέμε ότι δεν είναι αρκετά δυνατός και ότι δεν είναι τίγρης. Πώς θα αντιδράσει;”

“Προτείνω στις γυναίκες φράσεις τους τύπου “Ξέρεις πόσο στεναχωρημένη νιώθω;” ή “Είμαι πολύ αναστατωμένη γιατί όταν σου εξήγησα πόσο σημαντικό ήταν για μένα, ήλπιζα ότι θα καταλάβαινες”. Έτσι, η γυναίκα μοιράζεται την ευθύνη για την κατάσταση της με τον άντρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κι αυτό γιατί οι γυναίκες περιμένουν υπευθυνότητα.

4. “Δεν αναγνωρίζετε την ευτυχία: Δουλεύω σε αυτόν τον τομέα εδώ και 15 χρόνια και για αρκετό καιρό δεν καταλάβαινα γιατί τα κορίτσια με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο κάνουν ακριβώς τα ίδια λάθη. Τι κατάλαβα; Οι γονείς έχουν τεράστια ευθύνη. Πρέπει να δώσουν στις κόρες τους την εμπειρία της ευτυχίας έτσι ώστε αργότερα να μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στην κοινωνία.

Κανείς δεν μου έμαθε πώς να νιώθω ευτυχισμένη. Έτσι όταν ένα κορίτσι ξεκινά την ζωή του, δεν ξέρει πώς είναι να είσαι πραγματικά ευτυχισμένο. Γνωρίζει κομμάτια αυτού του συναισθήματος από όταν την βράβευσαν για κάτι. Έτσι ξεκινά την ζωή της μην γνωρίζοντας τι είναι ευτυχία και γνωρίζει έναν άντρα που της λέει “Είμαι η ευτυχία”, κι έτσι τον παίρνει στο σπίτι της. Περνάνε 2-3 χρόνια και δεν νιώθει αυτή την ευτυχία.”

“Η κυριότερη δουλειά των γονιών είναι να μεταδώσουν στα παιδιά τους το τι είναι η ευτυχία. Έτσι, αν μια γυναίκα μάθει στον εαυτό της πώς να αισθάνεται μια ήρεμη χαρά, πετυχαίνει με έναν σπάρο δυο τρυγόνια.”

5. “Δεν μεγαλώνετε τα παιδιά σας δείχνοντας τους την αγάπη: Έχω έναν γνωστό με μια 3χρονη κόρη. Όταν τον συναντά, του δείχνει την αγάπη της αμέσως. Η συμπεριφορά του κοριτσιού καθορίζεται κατά πολύ από την φύση. Αν μια ενήλικη γυναίκα συμπεριφερόταν πάντα με τον ίδιο τρόπο, τότε ο άντρας δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορος.

Αλλά τι γίνεται με αυτή την συμπεριφορά όταν μεγαλώνουμε; Για ποιον λόγο χρειάζεται να περάσει τόσος χρόνος για να δείξει σημάδια δεσίματος όταν ένα κορίτσι ξεκινά μια νέα σχέση; Όταν ήταν παιδί, τα έκανε όλα φυσικά. Γιατί πρέπει να μάθει ξανά αυτή την συμπεριφορά;”

“Αυτό συμβαίνει λόγω της επιφύλαξης. Εξαιτίας των εμπειριών από προηγούμενες σχέσεις. Όταν ένα κορίτσι έχει εξαπατηθεί 3 φορές, αρχίζει να σκέφτεται “Ίσως δεν με θέλει έτσι. Ίσως με διώξει”. Όταν τον κρατάω σφιχτά και του λέω γλυκόλογα, δεν μπορεί να φύγει χωρίς να με κοιτάξει και να αισθανθεί άσχημα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά μας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι το πόσο σημαντικό είναι να αποδέχεστε τα συναισθήματα τους. Αν η κόρη σας κλαίει, δεν πρέπει να της πείτε ότι κλαίει για κάτι χαζό. Πρέπει να της πείτε ότι κι εσείς θα κλαίγατε στην θέση της. Πρέπει να συμπάσχετε. Ένας τρόπος να το κάνετε είναι να αφήσετε τα παιδιά να καταλάβουν ότι δεν πάει κάτι στραβά μαζί τους.

Πρέπει να λέτε “Ό,τι κι αν συμβεί, είμαι εδώ για σένα”. Πρέπει ακόμη να μην τους κάνετε κήρυγμα.”

“Πάρα πολλοί άνθρωποι λένε, “Ό,τι κι αν συμβεί, είμαι εδώ για σένα, αλλά άκου, όταν ήμουν στην ηλικία σου…” και μετά ξεκινάει.”

6. “Δεν τον αφήνετε να μιλήσει: Οι άντρες πρέπει να μαθαίνουν πώς να μιλάνε. Όταν δεν μιλάνε, οι γυναίκες νιώθουν ανεπιθύμητες. Το πρόβλημα είναι ότι οι άντρες κάνουν σχέδια μόνοι και δεν τα συζητάνε με τις γυναίκες. Αν πει, “Θα δουλέψω σήμερα, για να μπορέσουμε να αγοράσουμε σπίτι σε 3 χρόνια”, τότε εκείνη ευχαρίστως θα τον στηρίξει.

Στα μάτια ενός άντρα, αν μένει μαζί της, γυρνάει σπίτι και τρώει το φαγητό της, αυτό σημαίνει ότι την αγαπάει. Αλλά οι γυναίκες δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Οι γυναίκες ρωτάνε “Τι μπορώ να καταλάβω από τα ελάχιστα βλέμματα του, αυτό το ότι γυρνά σπίτι αργά και από το ότι κοιμάται σε άλλο δωμάτιο;” Όταν ρωτάω τους άντρες αυτό το πράγμα, απαντάνε, “Είμαι μαζί της, έτσι δεν είναι;

Όλα είναι καλά!” Πρέπει να μιλάτε στις γυναίκες. Πρέπει να λέτε “Είμαι κουρασμένος. Μπορείς να μου μαγειρέψεις αυτό;” Αυτό θα τις κάνει χαρούμενες.”

“Πώς μπορείτε να κάνετε έναν άντρα να καταλάβει ότι πρέπει να σας μιλήσει;”

“Το θέμα είναι ότι οι γυναίκες βλέπουν τις λεπτομέρειες. Δηλαδή, φτιάχνουν μια γενική εικόνα του τι συμβαίνει με βάση αποσπάσματα. Οι άντρες συνήθως βλέπουν την μεγαλύτερη εικόνα. Όταν μια γυναίκα βλέπει κάτι και μετά ρωτάει τον άντρα “Πως κι έτσι;”, τότε στο μυαλό του γίνεται μια έκρηξη. Νομίζει ότι αν δεν πει το σωστό πράγμα, θα ξεκινήσει καβγά. Ξέρω ένα καλό παιχνίδι.

Όταν ο άντρας σας ρωτάει κάτι, ας πούμε πού είναι το πουκάμισο του ή θέλει λίγο τσάι, πείτε του “πες μου τις τρεις λεξούλες που σημαίνουν τόσα για μένα και θα σου πω που είναι το πουκάμισο σου” ή “πες μου πέντε γλυκές λεξούλες και θα σου φτιάξω το καλύτερο τσάι στον κόσμο”. Μετά από λίγο θα αρχίσει να το κάνει μόνος του.”

7. “Δεν αναγνωρίζετε την ομορφιά σας: Γιατί περνάει μια γυναίκα ώρες μπροστά στον καθρέφτη πριν βγει έξω, για να γίνει πιο όμορφη για τους ξένους, αλλά δεν βρίσκει χρόνο να είναι όμορφη στο σπίτι της; Αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες ανησυχούν για την κοινή γνώμη. Ο άντρας της είναι ήδη στο πλευρό της. Δίνει μεγαλύτερη αξία στα σχόλια των άλλων που λένε στον άντρα της ότι έχει μια όμορφη γυναίκα, παρά στους επαίνους του ίδιου της του άντρα.”

“Αυτή δεν είναι και πολύ υγιής συμπεριφορά και πρέπει να σταματήσει. Πιστεύω ότι η ομορφιά είναι η δουλειά μιας γυναίκας μέχρι το τέλος των ημερών της. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είναι. Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνει. Δεν υπάρχει δικαιολογία όταν παρατάνε τον εαυτό τους.”

“Απλές τεχνικές για να είστε ευτυχισμένες:”

  • “Σκεφτείτε, “Τι απόλαυση μπορώ να δώσω στον εαυτό μου σήμερα;’”
  • “Περπατήστε 4 χιλιόμετρα τη μέρα. Δεν πρέπει να σκέφτεστε “Θα κάνω μια διάταση εδώ, μια εκεί”. Πρέπει να περπατήσετε αυτή την απόσταση με τη μία.”
  • “Πιείτε νερό! Βγάλτε την κατάθλιψη από το σώμα σας.”
  • “Σκεφτείτε “Αποδέχομαι τον εαυτό μου!” όσο πιο πολύ μπορείτε.”
  • “Και μια ακόμα συμβουλή: Μια φορά την βδομάδα μην κάνετε τίποτα. Τίποτα απολύτως. Μην στρώνετε το κρεβάτι σας, φάτε ένα γιαούρτι, πάτε γυμναστήριο ή κάντε κάτι άλλο. Είναι πολύ σημαντικό.”

“Όπως πολλοί, έχω πάει στο Θιβέτ για να βρω απαντήσεις για την ευτυχία. Δεν τις βρήκα. Είχε κρύο και πεινούσα και φοβόμουν. Ήμουν εκεί για 3 εβδομάδες και μια φορά την εβδομάδα μπορούσα να κάνω μια ερώτηση σε έναν μοναχό.

Το μυστικό της ευτυχίας είναι ότι δεν υπάρχει εγγύηση. Ο κόσμος είναι ασταθής. Όλα αλλάζουν στο λεπτό. Αν δεν πάρω όσα περισσότερα μπορώ από την ζωή, μπορεί να το μετανιώσω αύριο.”

Credit: brightside.me

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.