7 Φυτικά έλαια που ενισχύουν το μαύρισμα!

70

Οι ακτινοβολίες UVA και UVB στην σημερινή εποχή μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα το δέρμα. Το μελάνωμα συνεχώς αυξάνεται ακόμα και στην χώρα μας που η μεσογειακή επιδερμίδα για δεκαετίες μας προστάτευε. Τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν διάφορα υλικά για να μαυρίσουν και τα αντηλιακά δεν ήταν ακόμα τόσο δημοφιλή όσο είναι σήμερα. Από το πιο αθώο υλικό όπως είναι το ελαιόλαδο μέχρι το επικίνδυνο πετρέλαιο ήταν τα μέσα τότε για ένα τέλειο μαύρισμα. Όμως δεν ήταν όλα αυτά τα υλικά αθώα. Αντίθετα πολλά από αυτά βλάπτουν το ανθρώπινο δέρμα. Αυτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί με το αντηλιακό μας είναι φυτικά έλαια που ενισχύουν το μαύρισμα και την αντηλιακή προστασία.

Αν και το μαύρισμα είναι seχy, ακόμα και με αντηλιακό με SPF 50 δεν πρέπει να καθόμαστε στον ήλιο με τις ώρες. Για να πετύχουμε τη μέγιστη προστασία αλλά και το μέγιστο μαύρισμα με λίγη έκθεση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα της φύσης και να φροντίσουμε καλά το δέρμα μας. Η φροντίδα του δέρματος για να πετύχουμε το μαύρισμα που ονειρευόμαστε γίνεται πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο. Οποιοδήποτε τύπο δέρματος έχει κανείς, είναι σημαντικό να κάνει απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα και να φοράει αντηλιακό πριν βγει στην παραλία. Με την απολέπιση το δέρμα απορροφά πιο πολύ το προϊόν και έτσι έχει πιο αποτελεσματική προστασία.

Φυτικά έλαια που ενισχύουν το μαύρισμα
1. Έλαιο αβοκάντο
Το αβοκάντο βγάζει ένα έλαιο κατάλληλο για την φροντίδα του δέρματος. Είναι τέλειο για τις ξηρές επιδερμίδες καθώς περιέχει πολύ ενυδατικά συστατικά που θα τις ενυδατώσουν. Το καλύτερο είναι πως μπορεί να μπει πάνω από το αντηλιακό για έξτρα μαύρισμα το καλοκαίρι.

2. Λάδι καρύδας
Ένα φυτικό λάδι μαυρίσματος βγάζει η εξωτική καρύδα. Περιέχει SPF και μπορεί να συνεισφέρει ακόμα και σε έντονο μαύρισμα. Φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνουμε στον ήλιο για να αποκτήσουμε εξωτικό και βαθύ μαύρισμα ειδικά τις μεσημεριανές ώρες.

3. Έλαιο φουντουκιού

Το πλούσιο σε βιταμίνη Ε έλαιο από φουντούκια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για φυτικά έλαια μαυρίσματος. Ο λόγος για την δημοφιλία του είναι ότι απορροφάται αμέσως γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα.

4. Λάδι ελιάς
Το ελαιόλαδο ήταν μία από τις κατάλληλες επιλογές των προγόνων μας για μαύρισμα και αντηλιακή προστασία. Είναι αντιοξειδωτικό, ενυδατικό και αφήνει ένα αποτέλεσμα χρυσαφί μαυρίσματος που κατά την γνώμη μου είναι το ομορφότερο είδος μαυρίσματος από τον ήλιο.

5. Έλαιο φύτρου σιταριού
Το έλαιο από φύτρο σιταριού έχει πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα. Τα πιο σημαντικά οφέλη που έχει είναι ότι βοηθά το δέρμα να μην έχει επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο. Η προστασία που παρέχει είναι ακόμα και για τις ρυτίδες που δημιουργούνται από την υπερβολική έκθεση.

6. Έλαιο από σουσάμι
Το έλαιο σουσαμιού είναι ανάμεσα στα έλαια που ενισχύουν το μαύρισμα αλλά έχει ισχυρό δείκτη φυτικού SPF. Ταιριάζει τέλεια με το λάδι καρύδας. Βέβαια επειδή είναι ένα έντονο έλαιο από άποψη σύστασης και μυρωδιάς συνιστάται να το χρησιμοποιούμε πιο σπάνια.

7. Aftersun αλόη βέρα
Για την φροντίδα του δέρματος μετά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το τζελ της αλόη βέρα είναι η καλύτερη επιλογή. Έχει την ιδιότητα να επαναφέρει το δέρμα ακόμα και από εγκαύματα, ενυδατώνει βαθιά και βοηθά στην ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Με την ενυδάτωση που προσφέρει “κλειδώνει” το μαύρισμα και αποτρέπει το δέρμα από το ξεφλούδισμα. Φυσικά η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται με μέτρο και να είναι περιορισμένη. Άλλωστε τα έλαια που ενισχύουν το μαύρισμα πρέπει να συνδυάζονται πάντα από ένα αντηλιακό κατάλληλο για κάθε επιδερμίδα το οποίο πρέπει να απλώνεται πρώτο.

womanslife.gr

loading...

Διαφήμιση

Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.