Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Πανικός στην Τουρκία: Το Αμερικανικό CBS παρουσίασε χάρτη με Ελληνική την Κωνσταντινούπολη!

Σάλο και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία ένας χάρτης που παρουσίασε το αμερικανικό δίκτυο CBS, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δείχνει την Κωνσταντινούπολη να ανήκει στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο μιας έκτακτης ενημερωτικής εκπομπής, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα ρωσικά πλοία συνεχίζουν ακάθεκτα να περνούν από τα στενά του Βοσπόρου. Το πρόβλημα, όμως, δημιουργήθηκε όταν, στον χάρτη που παρουσίασαν για να δείξουν το σημείο όπου διαδραματίζονται όλα αυτά, οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού δικτύου «χρωμάτισαν» την Κωνσταντινούπολη με τα χρώματα της Ελλάδας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις από την τουρκική πλευρά ήταν έντονες με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «σκάνδαλο».

«Στην είδηση για την απόπειρα της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, το αμερικανικό κανάλι CBS News δημιούργησε σκάνδαλο. Παρουσίασε την Κωνσταντινούπολη στο κοινό του ως γη της Ελλάδας», γράφει η ανάρτηση στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak», ενώ όλα τα ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης σχολίασαν επικριτικά το «φάουλ» του CBS.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.