Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Θεραπεία κορωνοϊού με ελληνική σφραγίδα πήρε έγκριση από τον ΕΜΑ και χορηγείται στα νοσοκομεία

Για πρώτη φορά μια θεραπεία με ελληνική σφραγίδα για τον κορωνοϊό, πήρε έγκριση από τον ΕΜΑ και χορηγείται στα νοσοκομεία.

Πρόκειται για το νέο φάρμακο Anakirna 1, το οποίο σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελος Γιαμαρέλλος, βελτιώνει κατά 64% την κατάσταση των ασθενών με πνευμονία και μειώνει κατά 50% τους θανάτους από κορωνοϊό.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής υπάρχει ένα αντιικό φάρμακο, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2021, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), με ελληνικό συντονισμό, ελληνικό σχεδιασμό και Έλληνες που διεξήγαγαν τις συνομιλίες με τον ΕΜΑ», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Γιαμαρέλλος.

«Μέχρι τις 16/12/12, όταν υπήρξε αυτή η αδειοδότηση από τον ΕΜΑ είχαμε μόνο δύο φάρμακα διαθέσιμα για αρρώστους που νοσηλεύονται με πνευμονία από τον κορωνοϊό. Πλέον έχει προστεθεί στην παγκόσμια φαρέτρα το Anakinra», δήλωσε ο καθηγητής

«Τα ποσοστά είναι εκπληκτικά. Είναι η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ανάμεσα στα τρία φάρμακα που χρησιμοποιούνται για νοσοκομειακή χρήση», τόνισε ο κ. Γιαμαρέλλος, επισημαίνοντας ότι με αυτό το φάρμακο θα μείνει ζωντανό το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

makeleio.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.