Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Η Ρωσία βομβαρδίζει πάνω από 40 πόλεις στο Ντονμπάς – Επίθεση από τρείς πλευρές για να κυκλώσουν τους Ουκρανούς

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περισσότερες από 40 πόλεις στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας και κατέστρεψαν σχεδόν δώδεκα πολυώροφα κτίρια, δήλωσαν οι αρχές την Πέμπτη, καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας προσπαθούσαν να περικυκλώσουν τους Ουκρανούς.

Η Ρωσία προσπαθεί να αποσπάσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς για λογαριασμό των αυτονομιστών. Η βιομηχανική περιοχή περιλαμβάνει τις επαρχίες Luhansk και Donetsk.

Η Ρωσία έχει μεταφέρει χιλιάδες στρατεύματα στην περιοχή, επιτίθενται από τρεις πλευρές σε μια προσπάθεια να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη Severodonetsk και Lysychansk. Η πτώση τους θα άφηνε ολόκληρη την επαρχία Λουχάνσκ υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, που είναι ο κύριος στόχος του πολέμου στο Κρεμλίνο.

Το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 11 πολυώροφα κτίρια καταστράφηκαν στο Severodonetsk και οκτώ στο Lysychansk. ‘Όλα τώρα επικεντρώνονται στο Ντονμπάς’, είπε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Βαντίμ Ντενισένκο.

Είπε ότι η κατάσταση ήταν πολύ τεταμένη καθώς 25 ρωσικά τάγματα προσπάθησαν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Ως αποτέλεσμα αυτού του βομβαρδισμού πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν», ανέφερε στο Facebook, προσθέτοντας ότι 10 ρωσικές επιθέσεις αποκρούστηκαν, τέσσερα από τα άρματα μάχης και τέσσερα drones καταστράφηκαν και 62 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Ο Ζελένσκι είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα υπερτερούν κατά πολύ των ουκρανικών δυνάμεων σε ορισμένες περιοχές της ανατολής και το Κίεβο προσπαθεί ανεπιτυχώς να κανονίσει ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Μόσχα.

Εν τω μεταξύ, το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες τους σε πολλά τμήματα της πρώτης γραμμής στα ανατολικά και εξαπέλυσαν επίσης πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις υποδομής σε όλη τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ είπε την Πέμπτη ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Ποκρόβσκ χτυπώντας μια ταξιαρχία που έφτασε για να ενισχύσει τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο Konashenkov είπε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το κέντρο ηλεκτρονικών πληροφοριών της Ουκρανίας στο Dniprovske στη νότια περιοχή Mykolaiv, σκοτώνοντας 11 Ουκρανούς στρατιώτες και 15 ξένους ειδικούς. Οι ισχυρισμοί του δεν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητο μέσο.

Ο Κονασένκοφ δήλωσε ότι η ρωσική αεροπορία έπληξε 48 στρατόπεδα και αποθήκες όπλων και δύο αποθήκες πυρομαχικών τις τελευταίες 24 ώρες. Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε πάνω από 500 ουκρανικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων συγκεντρώσεων στρατευμάτων και θέσεων πυροβολικού, είπε.

Οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου που κρατούνται στις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ ανέρχονται σε περίπου 8.000, δήλωσε ο αξιωματούχος του Λουχάνσκ Ροντιόν Μίροσνικ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Υπάρχουν πολλοί κρατούμενοι», είπε ο Μίροσνικ. ‘Τώρα ο συνολικός αριθμός είναι κάπου στις 8.000 ενώ εκατοντάδες προστίθενται κάθε μέρα.’

Το ρωσικό κοινοβούλιο κατάργησε το ανώτατο όριο ηλικίας για συμβατική θητεία στο στρατό την Τετάρτη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αντικατάστασης των χαμένων στρατευμάτων.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.