Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Γραφείο στα κατεχόμενα: Την πισώπλατη μαχαιριά στην Κύπρο, πριν τη Ρωσία, την έδωσαν ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία

Στα βήματα ΗΠΑ, Βρετανίας και Γερμανίας κινείται η Ρωσία για γραφείο στα κατεχόμενα

Η Λευκωσία καθησυχάζει για το Γραφείο που επιδιώκει να ανοίξει η Ρωσία στα κατεχόμενα και διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται για Προξενείο ούτε και συνδέεται με το θέμα της Ουκρανίας. Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών μας ανέφεραν πως το αίτημα της Ρωσίας είχε τεθεί επισήμως τέλη του 2020 με αρχές του 2021, σε χρονική περίοδο που σίγουρα δεν ετίθετο οποιοδήποτε θέμα είτε πολέμου στην Ουκρανία είτε οτιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και τα όσα τους είχαν μεταφερθεί από τη ρωσική πλευρά, το αίτημα είχε να κάνει με τον αριθμό των Ρώσων που διαμένουν στα κατεχόμενα. Υπολογίζεται ότι κάπου 10 χιλιάδες Ρώσοι διαμένουν μόνιμα στα κατεχόμενα. Και η ρωσική πρεσβεία ήθελε να ανοίξει ένα γραφείο, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί όσους Ρώσους διαμένουν στα κατεχόμενα επί διαφόρων θεμάτων.

Η ρωσική πλευρά διαβεβαίωσε τις κυπριακές αρχές ότι θα είναι ένα γραφείο, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται Ρώσοι που διαμένουν στα κατεχόμενα και δεν θα είχε τη μορφή της διπλωματικής/προξενικής εκπροσώπησης.

Σημειώνεται ότι ανάλογα γραφεία που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολιτών τους διατηρούν στα κατεχόμενα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γερμανία.

philenews

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.