Η καθημερινή σου ενημέρωση!

«Χαροπαλεύει το ένα»-Η δραματική αφήγηση πατέρα για τους εγκαυματίες γιους του – Επιχείρησαν να βοηθήσουν και νοσηλεύονται στο ΚΑΤ (video)

Την απόγνωσή του εξέφρασε ο Κώστας Μανιάς αποκλειστικά στην κάμερα της ΕΡΤ.

Πρόκειται για τον κάτοικο Αφιδνών, πατέρα δύο νέων που νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, έπειτα από την απόπειρά τους να συνδράμουν τις κατασβέσεις στην πυρκαγιά της περιοχής.

Οι δύο άνδρες, μάλιστα, σύμφωνα με τον πατέρα τους, έσπευσαν να επιχειρήσουν εθελοντικά στην δασική πυρκαγιά, κι όχι σε αυτήν του σπιτιού τους, το οποίο ήδη καιγόταν.

«Ο ένας είναι στην εντατική και ο άλλος σε θάλαμο. Κόντεψαν να χάσουν τελείως τη ζωή τους. Μπήκε στην περιοχή με την μηχανή του, και στην προσπάθειά του να σωθεί, τελικά την παράτησε και κάηκε» λέει στην κάμερα της ΕΡΤ με δάκρυα στα μάτια.

Όπως του λένε οι γιατροί, η κατάσταση του ενός γιου του είναι εξαιρετικά σοβαρή, καθώς δίνει μάχη στην εντατική. Ο δεύτερος γιος του νοσηλεύεται σε θάλαμο με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια του.

Οι περισσότεροι έχουν διαβάσει σήμερα αυτό το άρθρο

 

Από τη φωτιά κάηκαν ένα σκάφος που είχε η οικογένεια, μια μοτοσικλέτα κι ένα κοπτικό μηχάνημα, αλλά το σπίτι σώθηκε.

Η αγωνία του πατέρα είναι τώρα για την πορεία της υγείας των παιδιών του που με αυταπάρνηση έσπευσαν να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης και τώρα το ένα από αυτά δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ιατρικό ανακοινωθέν του ΚΑΤ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΑΤ, το μεσημέρι της Δευτέρας, αναφέρονται τα εξής:

“Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων εθελοντών δασοπυροσβεστών που διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ την 05 Αυγούστου 2021, έχει ως ακολούθως:

  • Οι δύο (ηλικίας 57 και 33 ετών) με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.
  • Οι δύο (ηλικίας 55 και 53 ετών) με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας”.

Πηγή: ertnews.gr Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.