Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Χαμός με τον Salt Bae: Πουλά τις μπριζόλες 1.700 ευρώ, αλλά πληρώνει τον σεφ με 14 δολάρια! Μαρτυρίες σοκ για την εργασιακή τυραννία στα εστιατόρια του διάσημου Τούρκου χασάπη!

Ο Νουσρέτ ή αλλιώς Salt Bae είναι από τους πιο γνωστούς σεφ παγκοσμίως με πολλά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο ακόμη και στην Ελλάδα.

Ο Salt Bae είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο διάσημους μάγειρες, όντας ο «βασιλιάς» της μπριζόλας, με άπαντες να θέλουν να φάνε την «χρυσή» της έκδοση στα 1.700 ευρώ, που προκαλεί θραύση.

Ο Νουσρέτ είναι παντού διάσημος, αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι συνθήκες εργασίας είναι ιδανικές. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι στις ΗΠΑ είχε δεχθεί εντολή από δικαστήριο να πληρώσει 200.000 ευρώ σε υπαλλήλους (170.000 δολάρια), καθώς κατηγορήθηκε για παρακράτηση των πουρμπουάρ τους.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, άλλωστε, μόνο θετική άποψη δεν έχουν, αφού σε έρευνα που έγινε μεταξύ πρώην υπαλλήλων, μόλις το 35% είπε πως θα πρότεινε σε άλλο άτομο να δουλέψει για τον Salte Bae, που μεταξύ άλλων είχε και μια συνολική βαθμολογία της τάξης του 2.6 στα 5.

Το… μεροκάματο του τρόμου που δίνει ο Νουσρέτ
Ο Νουσρέτ Γκοκτσέ, όπως είναι το κανονικό του όνομα, βλέπει αρκετούς να μιλούν εναντίον του στα ΜΜΕ και να μη σωπαίνουν. «Οι ανώτεροι δεν έχουν οργάνωση και δε σε σέβονται, το τμήμα Ανθρώπινων Πόρων δουλεύει ουσιαστικά για τους ανώτερους. Μας πιέζουν τόσο, ώστε είναι λογικό να φεύγουμε κατά συρροή», είπε στη «The Sun» πρώην εργαζόμενος πριν από ένα μήνα. Ένας ακόμη πρόσθεσε πως τα εστιατόρια του Νουσρέτ δεν έχουν κανέναν επαγγελματισμό, ούτε και προσφέρουν προοπτική εξέλιξης.

Ένας σερβιτόρος στο Μαϊάμι επιβεβαίωσε το πρόβλημα με τα tips και το πώς αυτά μοιράστηκαν. Άλλος εργαζόμενος επεσήμανε πως «η εταιρεία δεν νοιάζεται, δουλεύαμε υπό καθεστώς φόνου».

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο Salt Bae υπόσχεται ανταγωνιστικούς μισθούς σε όσους θέλουν να δουλέψουν μαζί του, μαζί με την επιπλέον πληροφορία πως θα εργαστούν με μερικά από τα καλύτερα υλικά σε ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια στον κόσμο.

Όταν, όμως, ένα σεφ πρέπει να δουλέψει για 14 δολάρια την ώρα, σημαίνει πως χρειάζεται να φτάσει τις 52 ώρες, προκειμένου να μπορεί να πληρώσει τουλάχιστον μία από τις μπριζόλες. Και μπορεί ο Νουσρέτ να προχώρησε σε μπαράζ προσλήψεων πρόσφατα, αλλά αυτό δεν έχει μειώσει τις καταγγελίες, τη στιγμή που… κρατά το στόμα του κλειστό σε αυτές.

Δείτε το βίντεο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.