Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Χάος στο Ιράν με πάνω από 30 νεκρούς στις διαδηλώσεις – Συγκλονίζει ο πατέρας της Μαχσά Αμινί: «Όλα είναι ψέματα»

Kύμα οργής για τη δολοφονία της 22χρονης Μάχσα Αμινί

Φλέγεται το Ιράν, την ώρα που πλήθος πολιτών διαδηλώνει για τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί στη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR), μέχρι στιγμής 31 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους, από την έναρξη των διαδηλώσεων, που καταπνίγονται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Ο ιρανικός λαός βγήκε στους δρόμους για να αγωνιστεί για τα θεμελιώδη δικαιώματά του και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του (…) και η κυβέρνηση απαντά σε αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις με σφαίρες», κατήγγειλε ο διευθυντής της ΜΚΟ Μαχμούντ Αμίρι-Μόγκανταμ.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της 22χρονης Μαχσά Αμινί η οποία βρέθηκε νεκρή ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντήλα της, ξέσπασε κατηγορώντας τις αρχές ότι λένε ψέματα για τις συνθήκες θανάτου της κόρης του.

«Λένε ψέματα. Λένε ψέματα. Όλα είναι ψέματα… όσο κι αν παρακάλεσα, δεν με άφησαν να δω την κόρη μου» δήλωσε στο BBC Persia και πρόσθεσε ότι η κόρη του είχε μώλωπες στα πόδια και όλο της το σώμα την τυλιγμένο με σεντόνι για να μην φαίνονται τα σημάδια του ξυλοδαρμού. «Δεν έχω ιδέα τι της έκαναν» είπε ο πατέρας της 22χρονης.

Από πλευράς τους, οι Ιρανικές Αρχές ισχυρίζονται ότι η Μαχσά Αμινί υπέστη «καρδιακή προσβολή» και αυτή ήταν η αιτία του θανάτου της.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.