Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Φινλανδία: «Ναι» στην ένταξη στο ΝΑΤΟ από το κυβερνών κόμμα της Σάνα Μαρίν

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα γνωστοποίησε πως υποστηρίζει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία – Αύριο Κυριακή θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα

Υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ δηλώνει το κυβερνών κόμμα της Φινλανδίας. Από τα 60 μέλη της ηγεσίας του κόμματος, 53 ψήφισαν υπέρ, 5 κατά και δύο απείχαν, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι.

Στη διάρκεια της σημερινής ομιλίας της προς τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος, η Σάνα Μαρίν επανέλαβε ότι υποστηρίζει την ένταξη στο ΝΑΤΟ λέγοντας πως η Ρωσία έδειξε ότι δεν σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες.

Η υποψηφιότητα της Φινλανδίας πρόκειται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ώρες από την κυβέρνηση, πριν συνεδριάσει το κοινοβούλιο τη Δευτέρα 16 Μαΐου και σταλεί επισήμως μέσα στις επόμενες ημέρες η υποψηφιότητα της χώρας στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Μετά τη Φινλανδία αποφασίζει και η Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Σουηδία πρόκειται επίσης να αποφασίσει μέσα στις προσεχείς ημέρες αν θα είναι υποψήφια για ένταξη στη συμμαχία. Μια σημαντική συνδρίαση του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος αύριο, Κυριακή 15 Μαΐου, στη Στοκχόλμη, αναμένεται να άρει και το τελευταίο εμπόδιο πριν από την ανακοίνωση του αιτήματος για ένταξη.

protothema.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.