Υπουργείο Άμυνας: Σε εξέλιξη η… ΤΑΜΣ «ΑΛΛΗΛΟΑΔΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ»

0 7

Kόντρα έχει ανοίξει ανάμεσα στον Ε. Αποστολάκη (για τον οποίο μαθαίνουμε πως χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του Τσίπρα) και τον Π. Ρήγα (κάποτε ισχυρού παράγοντα του κόμματος)….

ΥΕΘΑ και ΑΝΥΕΘΑ αλληλοαδειάζονται σε κάθε ευκαιρία,  ιδίως για τα θέματα του προσωπικού αλλά και τα εξοπλιστικά.

Το πλέον πρόσφατο άδειασμα του ΥΕΘΑ Ε. Αποστολάκη στην δήλωση του «Είναι, μεταξύ άλλων, πάγια η επιδίωξη για αριθμητική αύξηση και ανανέωση του προσωπικού…» έρχεται με σημερινή συνέντευξη του Ρήγα στο ΕΘΝΟΣ όπου λέει:«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ωστόσο ρόλος της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ είναι να οργανώνει την άμυνα της χώρας και την αποτρεπτική της ισχύ με βάση τις πραγματικές δυνατότητες και τα υπάρχοντα μέσα. Αυτό γίνεται και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά. Τα δημοσιονομικά δεδομένα μάς ανάγκασαν να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το έμψυχο δυναμικό και την επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των υπαρχόντων μέσων. Ξεπεράσαμε τον ασφυκτικό κλοιό των συνεχών περικοπών και της συσσώρευσης εκκρεμοτήτων και ανοικτών ζητημάτων της πρώτης μνημονιακής περιόδου 2010-2014 και οδεύουμε σε μια σταθερή πορεία ανάκαμψης».

Ο Ρήγας όμως αδειάζει τον Αποστολάκη και στα εξοπλιστικά. Ο Αποστολάκης πρόσφατα δήλωσε στην REALNEWS «Πέραν αυτών, με σεβασμό στην πολιτεία και στο  κοινωνικό σύνολο, λαμβάνεται μέριμνα για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό έχει αρχίσει η παραλαβή ελικοπτέρων ΗΠΑ (ChinookKiowa), δρομολογείται η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, υλοποιείται ο  εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B, ενώ γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, την ενίσχυση του Στόλου με Φρεγάτες, την αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage και τον εκσυγχρονισμό της αεράμυνας», σήμερα ο Ρήγας όμως λέει στο ΕΘΝΟΣ: « Η συζήτηση για τους εξοπλισμούς βοηθούντων και των ΜΜΕ έχει γίνει λίγο και… εθνικό σπορ. Η κυβέρνηση αυτή με δεδομένη την οικονομική στενότητα και τις συσσωρευμένες εκκρεμότητας που παρέλαβε, έδωσε προτεραιότητα στη συντήρηση και την αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, πράγμα που έχει άμεση αντανάκλαση στην επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των μέσων. Έχοντας διασφαλισμένη την αποτρεπτική επάρκεια των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μπορούμε πλέον χωρίς βιασύνες να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα σχετικά με τη μελλοντική ενίσχυση του οπλοστασίου της χώρας, είτε αυτό αφορά σκάφη για το Πολεμικό Ναυτικό είτε εναέρια μέσα ή άλλα μέσα για την Πολεμική Αεροπορία είτε αφορά τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς, υπό το πρίσμα πάντα της διακλαδικότητας και της συμπληρωματικότητας των Κλάδων».

Είναι μια ωραία ατμόσφαιρααααααααααααα

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.