Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Υποθεση Rittenhouse: Η εκτέλεση του παιδεραστή και τα απίστευτα Fake News από μεγάλα ΜΜΕ

Διαδίδουν ψευδώς ότι ο δεκαοκτάχρονος «σκότωσε μαύρους»!

Η Independent, η κορυφαία εφημερίδα της Μεγάλης Βρετανίας και μία από τις μεγαλύτερες τον κόσμο, προέβη σε μία απίστευτη λαθροχειρία, υποστηρίζοντας ότι ο 18χρονος Kyle Rittenhouse ο οποίος τελικά αθωώθηκε, «πυροβόλησε τρεις μαύρους». Και οι τρεις άνδρες που πυροβολήθηκαν από τον Rittenhouse όμως, ήταν λευκοί. Ο ένας από τους δύο νεκρούς μάλιστα, ήταν ένας επικίνδυνος βιαστής παιδιών που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί.

Μετά την κατακραυγή, η εφημερίδα άλλαξε τους τίτλους, η ψευδής είδηση όμως είχε κάνει ήδη το γύρο του κόσμου.

Το απαράδεκτο άρθρο της Ιντιπέντεντ

Η απόφαση του δικαστηρίου του Γουισκόνσιν που αθώωσε τον δεκαοκτάχρονο, υποστηρίζοντας ότι πυροβόλησε τους τρεις άντρες ευρισκόμενος σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ακόμα και την δυσαρέσκειά του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα τρία θύματα του δεκαοκτάχρονο. Ο μεσαίος είναι καταδικασμένος παιδεραστής. Μαζί με τον εικονιζόμενο δεξιά έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο πρώτος από αριστερά τραυματίστηκε.

Η υπόθεση όμως έγινε αφορμή για να διαδοθούν πρωτοφανή προπαγανδιστικά άρθρα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι μόνο, προσπαθώντας να παρουσιάσουν τον δεκαοκτάχρονο ως ρατσιστή που «πυροβόλησε μαύρους»…

Οι ισχυρισμού όλων ήταν ψευδείς, καθώς ο Rittenhouse δικαζόταν για τον πυροβολισμό τριών λευκών ανδρών, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης «Black Lives Matter» που εξελίχθηκε σε εξέγερση στην Kenosha του Ουισκόνσιν τον περασμένο Αύγουστο. Ο Rittenhouse πυροβόλησε και σκότωσε τον καταδικασθέντα βιαστή παιδιών Joseph Rosenbaum και τον Anthony Huber, οι οποίοι και οι δύο του επιτέθηκαν πρώτοι. Πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Gaige Grosskreuz, αφού ο Grosskreutz τον σημάδεψε με ένα πιστόλι, και το δικαστήριο την Παρασκευή διαπίστωσε ότι ο έφηβος ενήργησε σε αυτοάμυνα και στις τρεις περιπτώσεις.

Η δίκη του Rittenhouse ήταν ένα θέαμα στα μέσα ενημέρωσης και κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων μαρτυριών, επιχειρημάτων και συζητήσεων, οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούσαν τη δίκη αλλοιώναν την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Ο δικαστής Μπρους Σρέντερ μάλιστα, κατακεραύνωσε τα μέσα ενημέρωσης σε πολλές περιπτώσεις από την έδρα, χαρακτηρίζοντας την κάλυψη της δίκης «τρομακτική» και «κατάφωρα ανεύθυνη».

Και είχε απόλυτο δίκιο. Ειδικά στην περίπτωση του καταδικασμένου παιδεραστή, Που εξέτισε 10 χρόνια ποινή σε φυλακή της Αριζόνα για πέντε βιασμούς παιδιών, μέχρι να πέσει νεκρός από τις σφαίρες του δεκαοκτάχρονου.

newsbreak.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.