Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο φοβούνται οι Γερμανοί – Η προειδοποίηση SPD, AfD – «Δεν κινδυνεύει εκ των έσω ο Putin»

Για τον κίνδυνο η νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, προειδοποίησε ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Lars Klingbyle και ζήτησε «συντονισμό ακριβείας» της Γερμανίας με τους συμμάχους της.
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με συνέπεια την Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα είναι σαφές ότι πρέπει να αποτραπεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.
Είναι σημαντικό σε αυτή την κατάσταση να υπάρξει καλά συντονισμένη δράση της Δύσης, συντονισμός ακριβείας – και ως μήνυμα προς τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι η ενότητα στη δυτική συμμαχία είναι και θα παραμείνει άθικτη», δήλωσε ο κ. Klingbyle.
Σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, ο αρχηγός του SPD επανέλαβε ότι «θα συνεχιστεί η καθημερινή συνεννόηση με τους εταίρους».

Απειλή για παγκόσμιο πόλεμο «βλέπει» και το AfD – Κριτική στην κυβέρνηση Scholz

Για την απειλή ενός νέου παγκοσμίου πολέμου έκανε λόγο και ο αρχηγός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Tino Chrupalla, αποδίδοντας παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.
«Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος μας απειλεί και η Γερμανία θα ήταν σε αυτή την περίπτωση άμεσο εμπόλεμο μέρος, εξαιτίας της στρατηγικής κλιμάκωσης του κυβερνητικού συνασπισμού», ανέφερε ο κ. Chrupalla.

«Δεν κινδυνεύει εκ των έσω ο Putin»

Από την πλευρά των Φιλελευθέρων (FDP), ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Alexander Lambsdorff, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για μερική επιστράτευση, δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις «αξίζουν τον μέγιστο σεβασμό», αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν είναι πιθανό να κλονίσουν το σύστημα Putin».
Σε συνέντευξή του στην Augsburger Allgemeine, ο κ. Λάμπσντορφ σημείωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι πολύ μικρές και οι διαδηλωτές δεν έχουν αρκετά ερείσματα στην κοινωνία.
«Δεν υπάρχει προς το παρόν ορατός κίνδυνος για τον Vladimir Putin από τον στενό κύκλο εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Vucic (Σερβία): Ο κόσμος κινδυνεύει να διολισθήσει σε παγκόσμιo πόλεμο μέσα σε 1-2 μήνες

Για τον κίνδυνο μίας νέας παγκόσμιας σύρραξης μίλησε πρόσφατα και ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic.
«Ο κόσμος διατρέχει τον κίνδυνο να διολισθήσει σε μια σύγκρουση παγκόσμιας κλίμακας που δεν έχει δει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντός 1-2 μηνών», προειδοποίησε.
«Νομίζω ότι από τη φάση μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης πλησιάζουμε σε μια μεγάλη ένοπλη σύγκρουση.
Το ερώτημα είναι πού είναι τα σύνορα και αν σερνόμαστε σε μια μεγάλη παγκόσμια σύγκρουση που δεν έχουμε δει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο , πιθανώς σε 1-2 μήνες», υποστήριξε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RTS.
Νωρίτερα, ο Σέρβος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ότι η Ευρώπη εισέρχεται στον πιο βαρύ χειμώνα της, τόσο από οικονομική όσο και από πολιτική άποψη, από το 1945.
Μετά από συνομιλίες με τους ηγέτες της ΕΕ στις 18 Μαΐου, ο Vucic είπε ότι αναμένει δραματική επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρώπη τον ερχόμενο χειμώνα.
Δεν απέκλεισε μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να γίνει ακόμη χειρότερη από ό,τι κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμ

www.bankingnews.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.