Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τρίτη παραίτηση στη “σκιά” της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό

Τρίτη παραίτηση στη "σκιά" της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό

Την παραίτησή της από την κυβέρνηση υπέβαλε η Υπουργός Δικαιοσύνης του Λιβάνου Marie Claude Najm.

Πρόκειται για την τρίτη παραίτηση υπουργού, καθώς προηγήθηκαν οι παραιτήσεις της Υπουργού Ενημέρωσης Manal Abdel Samad και του Υπουργού Περιβάλλοντος Damianos Kattar.

Παραιτήθηκαν επίσης εννέα μέλη του κοινοβουλίου, αφού η κυβέρνηση δέχεται έντονη πίεση μετά την έκρηξη, με πολίτες να ξεχύνονται στους δρόμους και να ζητούν απόδοση δικαιοσύνης.

Το ντόμινο παραιτήσεων έρχεται μετά τη φονική και καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κλιμακούμενη πολιτική κρίση.

Ο Λίβανος βρισκόταν σε τρομερή κατάσταση ακόμη και πριν από την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Βηρυτού. Η κυβέρνηση έχει χρεοκοπήσει, το νόμισμα είναι σχεδόν άχρηστο και εκατομμύρια Λιβανέζοι είναι άνεργοι. Η έκρηξη έκανε τα πράγματα χειρότερα καταστρέφοντας το κύριο λιμάνι για ένα έθνος που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές τροφίμων.

Οι τεράστιες εκρήξεις που σκότωσαν 158 άτομα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, την περασμένη Τρίτη, άφησαν έναν κρατήρα βάθους 43 μέτρων στην περιοχή, σύμφωνα με τοπικές αναφορές. Οι εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού τραυμάτισαν επίσης περισσότερους από 6.000 ανθρώπους και κατέστρεψαν σχεδόν τα μισά κτίρια στην πόλη.

 

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.