Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Το Heron εξοπλίζεται με πυραύλους! Μια αναβάθμιση που μας αφορά άμεσα

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναβάθμισης του ισραηλινού drone Heron βρίσκεται υπό συζήτηση στην Ινδία. Το ισραηλινό Heron, χρήστης του οποίου είναι και η Ελλάδα, μπορεί να πετά για 40-50 ώρες, έχει ακτίνα ενεργείας 500 χλμ. και τώρα συζητείται να φέρει και πυραύλους.

Αν και συζήτηση διεξάγεται στην Ινδία η αναβάθμιση, αν αποφασιστεί, θα πραγματοποιηθεί με ισραηλινή συνεργασία την οποία είναι εφικτό να εξασφαλίσει και η Ελλάδα. Οι Ινδοί σχεδιάζουν τον εξοπλισμό των 48 Heron που διαθέτουν με 2-4 πυραύλους αέρος-εδάφους έκαστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το οπλικό φορτίο ελάχιστα επηρεάζει τις δυνατότητες του προηγμένου ισραηλινού drone.

Οι Ινδοί όμως σχεδιάζουν την βελτίωση των δυνατοτήτων δορυφορικών επικοινωνιών σε 32 από τα Heron τους, ενώ συζητείται και η τοποθέτηση ισχυρότερων κινητήρων. Τα Heron είναι drones αναγνώρισης, ή τουλάχιστον ήταν μέχρι τώρα. Σε περίπτωση πάντως οι οι ανωτέρω αναφερόμενες αναβαθμίσεις εφαρμοστούν αφορούν άμεσα την Ελλάδα καθώς θα το μετατρέψουν σε φονική πλατφόρμα μάχης ικανή να πλήττει στόχους σε μεγάλο βάθος εντός των εχθρικών γραμμών.

defence-point.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.