Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Το 2023 η Τουρκία ξεκινά την παραγωγή φυσικού αερίου από την Μαύρη Θάλασσα

Η πρώτη συγκόλληση σωλήνων που θα φέρει φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας στις ακτές της Τουρκίας πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ.

Μιλώντας στην 5η Σύνοδο Κορυφής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων που διοργανώθηκε από το Turkuvaz Media Group και το περιοδικό Para (Money), ο Dönmez είπε ότι ο αγωγός μήκους 170 χιλιομέτρων (μήκους 106 μιλίων) θα τοποθετηθεί σε βάθος 2.200 μέτρων (7.218). πόδια) στη Μαύρη Θάλασσα, όπου οι γεωτρήσεις έχουν αποφέρει μέχρι στιγμής παραγωγή 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αναφέρει η dailysabah.com.

‘Όλοι οι αγωγοί που θα μεταφέρουν αέριο της Μαύρης Θάλασσας στην ξηρά θα βρίσκονται στον Φίλιο τον επόμενο μήνα. Μετά από υποχρεωτικούς ελέγχους, ελπίζουμε να ξεκινήσουμε την πρώτη συγκόλληση σωλήνων πριν τους τοποθετήσουμε στον βυθό’. Ο Dönmez επιβεβαίωσε ότι τα έργα είναι επί του παρόντος εντός χρονοδιαγράμματος για χρήση φυσικού αερίου το επόμενο έτος.

Το φυσικό αέριο από το πεδίο Sakarya θα μεταφερθεί στην παραλιακή πόλη Filyos της Μαύρης Θάλασσας το 2023, όπου θα δημιουργηθεί μια μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον Dönmez, οι δοκιμές ροής στα πηγάδια Turkali-1 και Turkali-2 στη Μαύρη Θάλασσα έχουν ολοκληρωθεί, με το πρώτο να επιτυγχάνει ημερήσια ροή φυσικού αερίου 1,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και το δεύτερο να φτάνει τα 2,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

«Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν ότι είναι δυνατή η παραγωγή φυσικού αερίου 3 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα κατά μέσο όρο από κάθε πηγάδι».

Ως μέρος του σχεδίου της χώρας να γίνει πιο ενεργειακά ανεξάρτητη, εκτελούνται σχέδια για επέκταση των εργασιών γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα. Για το σκοπό αυτό, ένα τέταρτο γεωτρύπανο προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα στον υπάρχοντα στόλο των τριών.

‘Το τέταρτο πλοίο είναι επί του παρόντος ελλιμενισμένο στο λιμάνι Taşucu στη Μερσίνα. Μετά τη συντήρηση, θα αποπλεύσει για την πρώτη του επιχείρηση γεώτρησης’.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.