Το ΥΠΕΞ απαντά στον ΑΚΑΡ

0 4

Αν και όλοι περίμεναν η κυβέρνηση να αφήσει στον Ε. Αποστολάκη την δυνατότητα να απαντήσει συνεχίζοντας τον δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μεταξύ των δυο πλευρών το ΥΠΕΞ αναλαμβάνει να πάρει πλέον πάνω του την υπόθεση.

Δείτε την απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματά, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Αμύνης Ακάρ


Δείτε επίσης στο yened.wordpress.com:Αποστολάκης : «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να πέσει η ένταση στο Αιγαίο»


Εφόσον η Τουρκία δηλώνει ότι σέβεται την καλή γειτονία, ας μάθει να σέβεται και το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως εκείνη αυθαίρετα το ερμηνεύει.

H Τουρκία οφείλει να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αφιστάμενη από συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις.

H έγερση ανάλογων ζητημάτων από την τουρκική πλευρά, τη στιγμή μάλιστα που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που μια κυρίαρχη χώρα ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο σχέσεων που η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί να καλλιεργήσει με όλες τις γειτονικές της χώρες.

loading...
loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Leave A Reply

Your email address will not be published.