Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Το … πουγκί του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ μοιράζει εκατομμύρια στους ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στη ΔΕΘ 2022- ΝΕΑ VOUCHER

Το … πουγκί του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ μοιράζει εκατομμύρια στους ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στη ΔΕΘ 2022- ΝΕΑ VOUCHER – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

NEWS: Παρεμβάσεις στο πεδίο του ΦΠΑ, ενδεχομένως των αγροτικών συντάξεων αλλά και της φορολογίας αγροτικών επιχειρήσεων εξετάζει το τελευταίο διάστημα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με ορίζοντα τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Παράλληλα αναμένεται να υποάρξουν και ανακοινώσεις δια στόματος πρωθυπουργού αναφορικά με την ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών.

Οι διαρροές από το Μαξίµου, θέλουν την κυβέρνηση να εστιάζει στο ενδεχόµενο µείωσης του συντελεστή ΦΠΑ. Υπάρχει η σκέψη για µείωση των συντελεστών στο 11% και 22%, από 13% και 24% αντίστοιχα που ισχύει σήµερα, µε διατήρηση του υπερµειωµένου συντελεστή στο 6%. Το συγκεκριµένο µέτρο έχει πολύ υψηλό δηµοσιονοµικό κόστος και γι’ αυτό µέχρι στιγµής δεν έχει κλειδώσει. Το οικονοµικό επιτελείο ζυγίζει τα δεδοµένα και µένει να αποδειχθεί αν στο πακέτο της ∆ΕΘ θα ανακοινωθεί και µείωση του ΦΠΑ.

Για αυτό δεν μπαίνουν ακόμα τα λεφτά για το επίδομα Fuel Pass 2 – Πότε θα πληρωθούν οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, EFKA, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ

Πάντως, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει το µέτρο µείωσης του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών. Στον προγραµµατισµό του εν λόγω µέτρου, το οποίο άπτεται στο πεδίο της αγροτικής παραγωγής στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεων των αγροτών δεν είναι ατοµικές, προγραµµατίζεται µια µείωση του φόρου από το 22% στο 20% από την επόµενη χρήση. Αναφέρεται πως τα φετινά κέρδη των επιχειρήσεων θα φορολογηθούν µε συντελεστή 22% από 24%.

Συντάξεις

∆εδοµένη µπορεί να θεωρείται και η αύξηση των συντάξεων από το 2023, κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί πρόσφατα και ο υπουργός Οικονοµικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μένει να διευκρινιστεί από της εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ∆ΕΘ κατά πόσο θα συµπεριλαµβάνονται και οι συνταξιούχοι αγρότες στο 1 εκατοµµύριο συνταξιούχων που θα δουν αύξηση στο εισόδηµά τους από την 1η Ιανουαρίου 2023, τόσο από το ξεπάγωµα των συντάξεων µετά από 12 χρόνια όσο και από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ενεργειακές επιδοτήσεις

∆εν αποκλείεται να διατηρηθούν και οι ενεργειακές επιδοτήσεις, το µέγεθος των οποίων άλλωστε θα κρίνει και τα µέτρα στήριξης που θα προστεθούν στο καλάθι στης ∆ΕΘ. Αν και φαίνεται πως θα υπάρξει νέα επιδότηση για τη βενζίνη υπό τη µορφή του Fuel Pass 3, αιωρείται στον αέρα το ενδεχόµενο επέκτασης της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου και για το δεύτερο εξάµηνο του 2022, ειδικά σε περίπτωση που θα διατηρηθούν οι τιµές πετρελαίου στα υψηλά του εύρους. Άλλωστε, στο προεκλογικό σκηνικό που στήνεται, όλα είναι πιθανά.

Στην κτηνοτροφία ό,τι φέρει η ανακατανομή κονδυλίων του ΠΑΑ, πριν μπει ο χειμώνας

Με ιδιαίτερη αγωνία αναµένει ο κτηνοτροφικός κόσµος την εξειδίκευση του µέτρου ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών, σε µια συγκυρία που δείχνει συντήρηση των τιµών τους στην άνω ζώνη του εύρους. Πρόκειται για τα 90 εκατ. ευρώ περίπου που θα απελευθερωθούν από την τροποποίηση του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης και όπως φαίνεται διευκολύνουν το σενάριο ενίσχυσης µε 12 ευρώ το κεφάλι για τα αιγοπρόβατα και 130 ευρώ το κεφάλι για τις αγελάδες. Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καµία επίσηµη ανακοίνωση για τον τρόπο ή τον χρόνο µε τον οποίο θα γίνει η κατανοµή της ενίσχυσης, πέραν των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι µε θεσµικούς εκπροσώπους των αγροτών µέσω της ΕΘΕΑΣ και το υπουργείο. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η επίσηµη εξαγγελία του µέτρου θα γίνει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τοποθετείται για τις αρχές Σεπτεµβρίου, όταν στις 10 του µήνα θα ανοίξει τις πύλες της η ∆ΕΘ 2022.

Πάντως, από την προεργασία που απαιτείται µέχρι να είναι όλα έτοιµα για να γίνει η πληρωµή στους κτηνοτρόφους, φαίνεται πως θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις µήνες µέχρι να µπουν χρήµατα στους λογαριασµούς, µε δεδοµένο ότι ακόµα δεν έχει γίνει και η τροποποίηση του ΠΑΑ ώστε να εγκριθεί το µέτρο από την Κοµισιόν. Συγκεκριµένα, εκτός και αν υπάρξει µια πολιτική παρέµβαση που θα επισπεύσει τις διαδικασίες στον σχεδιασµό και την υλοποίηση του εν λόγω µέτρου ενίσχυσης (Μέτρο 21), όλα δείχνουν πως η πληρωµή θα καταστεί δυνατό να πληρωθεί προς τα τέλη Νοεµβρίου, αρχές ∆εκεµβρίου, όπως είχε συµβεί και στην περίπτωση της ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών το 2020, όταν ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το µέτρο. Σύµφωνα µε πληροφορίες της Αgrenda από τις διαχειριστικές αρχές, προς το παρόν η όλη διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο τροποποίησης των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης. Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αναµένεται να διατεθούν 71 εκατ. ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια, ενώ εκτιµάται ότι το τελικό ποσό του µέτρου θα διαµορφωθεί κοντά στα 90 εκατ. ευρώ, αφού θα υπάρξει και εθνική συµµετοχή. Σηµειωτέον να αναφερθεί ότι το τελικό ποσό θα οριστικοποιηθεί µόλις προβλεφθούν οι περιφέρειες που θα ενισχυθούν.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΡΘΕ !!! Έτσι θα πάρετε άμεσα την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ – ΕΦΚ ΟΠΕΚΕΠΕ , VOUCHER νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟ

Το … πουγκί του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ μοιράζει εκατομμύρια στους ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στη ΔΕΘ 2022- ΝΕΑ VOUCHER – Μοιράζουν λεφτά!

Την Τετάρτη το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τους παρόχους και οδηγίες για το πρόγραμμα. Ίσως αυτή η κίνηση να αποτελεί ένδειξη πως τα SMS με τα voucher θα έρθουν αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση για τους παρόχους έχει ως εξής:
Όλοι οι εγκεκριμένοι προμηθευτές του Προγράμματος: οι οποίοι έχουν ρόλο «εμπόρου λιανικής» (δηλ. διενεργούν πωλήσεις επιδοτούμενων συσκευών και συμμετέχουν στις διαδικασίες ανακύκλωσης), προτίθενται να χρησιμοποιήσουν το User Interface της ψηφιακής πλατφόρμας (δε θα κάνουν διασύνδεση μεταξύ συστημάτων χρησιμοποιώντας το API / web services που είναι διαθέσιμα) μπορούν να κατεβάσουν αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον τρόπο χρήσης της ψηφιακής πλατφόρμας μέσα από τον λογαριασμό τους στη διεύθυνση merchants.allazosyskevi.gov.gr.

Η τελευταία ανακοίνωση από το Υπουργείο ήταν αρκετές ημέρες πριν όταν βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων και είχαν δοθεί τότε διευκρινήσεις για την αποφυγή λαθών ενώ από τότε δεν έχει γίνει καμία κίνηση – ενημέρωση για να εκδοθούν τα σχετικά voucher παρόλο που οι ημερομηνίες για την όλη διαδικασία τρέχουν κανονικά.

Έτσι, ενδεχομένως η νέα αυτή ανακοίνωση να προμηνύει ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλούν τελικά τα μηνύματα με τα Voucher των δικαιούχων προκειμένου να προχωρήσουν με τις αγορές τους.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέα ανακοίνωση για τα voucher

Πότε λήγει το voucher της επιδότησης συσκευών
Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών). Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Είδηση που αφορά γυναίκες για ΣΥΝΤΑΞΗ – ΔΗΜΟΣΙΟ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ, ΟΑΕΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ASEP.Gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.