Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τουρκικές στρατιωτικές μονάδες εισέβαλαν στη Συρία – Ο Ασάντ έστειλε στρατό

Τουρκικές στρατιωτικές μονάδες εισήλθαν στη Συρία, ώρες αφότου η Άγκυρα εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε συριακά συνοριακά σημεία που σκότωσαν τουλάχιστον 17 άτομα.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα από αυτά – στο Κομπάνι, σύμβολο της κουρδικής κοινότητας στη Συρία. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν μεταξύ των θυμάτων είναι και Σύροι στρατιώτες.

Τουλάχιστον 50 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, όπως επίσης και κινητές πυροβολαρχίες SHORAD, μαζί με ατέλειωτες φάλαγγες αυτοκινούμενων πυροβόλων Μονάδες του τουρκικού Στρατού εισήλθαν και στην Αφρίν που έτσι ή αλλιώς είναι υπό την κατοχή των Τούρκων, αλλά και στο Χαλέπι.

Η Άγκυρα σχολίασε επίσημα ένα χτύπημα στο οποίο σκοτώθηκαν «13 τρομοκράτες» από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων.

Ωστόσο, συριακή στρατιωτική πηγή είπε στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ότι τουλάχιστον τρεις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν. «Οποιαδήποτε επίθεση στις θέσεις μας θα αντιμετωπιστεί με άμεση απάντηση», πρόσθεσε.

Συριακές μονάδες ανθίστανται στην περιοχή του Χαλεπίου, ενώ και στην περιοχή του Κομπάνι ακούγονται πυρά από πλευράς Κούρδων.

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές σε τουρκικά τζαμιά κοντά στις συνοριακές περιοχές, ακούστηκε μια προειδοποίηση: «Ο τουρκικός στρατός θα πραγματοποιήσει σύντομα επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Σας παρακαλώ μην εγκαταλείπετε τα σπίτια σας». Και τότε μια συνοδεία του στρατού της Άγκυρας μπήκε στο Αφρίν και άρχισε να πολεμά με κουρδικούς σχηματισμούς.

Στις αρχές Αυγούστου, σε συνάντηση στο Σότσι, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν υποσχέθηκε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Τουρκία θα συντόνιζε οποιαδήποτε ενέργεια κατά των «τρομοκρατικών οργανώσεων» στη Συρία.

Επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες εναντίον συνοριακού σταθμού στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

«Επίθεση με ρουκέτα πραγματοποίησε η “τρομοκρατική οργάνωση” (Κούρδων) στον Συνοριακό Σταθμό Τσιτσέκαλαν στην περιοχή Μπιρετζίκ της Σανλιούρφα αναφέρουν οι Τούρκοι. Από την επίθεση ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι 5 στρατιώτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα και ασθενοφόρα.

Μετά από αυτό ο τουρκικός στρατός έβαλε τους τρομοκρατικούς στόχους με το πυροβολικό.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.