Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τελεσίγραφο Γεννηματά: Όποιος δεν πειθαρχεί, θα διαγράφεται

8

Τελεσίγραφο ότι όποιος δεν πειθαρχεί εφεξής με τις συλλογικές αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ θα διαγράφεται έστειλε η επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος που συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα στον απόηχο της “ανταρσίας” Παπανδρέου- Καστανίδη.

Ήδη από χθες το βράδυ είχε γίνει γνωστό ότι η κ. Γεννηματά δέχεται εισηγήσεις για διαγραφή αμφότερων των βουλευτών που έσπασαν τη γραμμή για υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις και απόσχαν από την ψηφοφορία.

Στην παρέμβασή της η κ. Γεννηματά δεν έκρυψε την οργή της για την εικόνα διχασμού στην Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ και προειδοποίησε με διαγραφές: “Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο.

Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον.

Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.

Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η ίδια ανέφερε ότι “Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο.

Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική.

Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί.

Κωνσταντινόπουλος: Πολιτικά ανέντιμοι όσοι αγνοούν τις αποφάσεις

Ξεκάθαρα κατά των διαγραφών μεν αλλά ασκώντας σκληρή κριτική σε όσους “σπάνε” την κομματική γραμμή και δεν σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, τάχθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας , Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δίνοντας “ραντεβού” για συνολική αποτίμηση της πορείας του ΚΙΝΑΛ, το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

1. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατάρρευση του ηθικού πλεονεκτήματος που κυρίως αφορά τον στενό πυρήνα της ηγεσίας του, εμείς στρέφουμε τον προβολέα της δημοσιότητας πάνω μας και μάλιστα με διχαστικό τρόπο.Το πρόβλημα δεν είναι οι διαγραφές, αλλά ο συλλογικός προσανατολισμός που θα πρέπει να συζητήσουμε ξεκάθαρα το φθινόπωρο.

Δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις, παλινωδίες που μας κρατούν βρέξει χιονίσει στο 5%.

2. Όσο αφορά τις “διαγραφές”, όπως διαφωνούσα με την διαγραφή του Κώστα Σημίτη παρόλο που τότε οι συνθήκες και οι λόγοι ήταν διαφορετικοί έχω την ίδια άποψη και τώρα.

Όσοι ισχυρίζονται και επικαλούνται τις αρχές της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να γνωρίζουν ότι προϋπόθεση είναι η Δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και της Κ.Ο.

Από το 2009 δεν έχω καταψηφίσει ούτε άρθρο με βάση αυτή την άποψη. Διαφώνησα σε πάρα πολλά, όμως με δεσμεύει η πλειοψηφία έχοντας διατυπώσει την άποψή μου. Έμεινα στο 40% στο 4%, στο 8,1% με την πεποίθηση ότι μπορούμε να έχουμε προοπτική.

3. Η στάση συναδέλφων που δεν σέβονται τους παραπάνω κανόνες και τους καταστρατηγούν συστηματικά είναι πολιτικά ανέντιμη απέναντι στην υπόλοιπη Κ.Ο., αλλά και στους ψηφοφόρους μας. Πόσο μάλιστα όταν μέσα στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κ.Ο. δεν διατυπώθηκε καν αυτή η στάση.

4. Από τις πρώτες μέρες, που είχε διατυπωθεί η άποψη να το καταψηφίσουμε, είχα πει στην Κ.Ο. ότι όποια απόφαση και να πάρουμε θα πρέπει να αποφύγουμε τους “τσακωμούς” που θα λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά.

Πρέπει να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την διάλυση της Παράταξης κάτι που θα εδραιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως άλλο πόλο και την ΝΔ με άνετη κοινωνική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχει άλλος πολύτιμος χρόνος. Ο καθένας πρέπει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες του για το μέλλον της Παράταξης.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.