Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Τα ΝΕΑ για την ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023- Ποσά για σκληρό σιτάρι, ΟΣΠΡΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ

Τα ΝΕΑ για την ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023- Ποσά για σκληρό σιτάρι, ΟΣΠΡΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ (Opekepe.gr)- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

NEWS: Στα 30 ευρώ το στρέµµα για τα όσπρια, στα 17 ευρώ για τα κτηνοτροφικά ψυχανθή και στα 51 ευρώ για τους σπόρους σποράς, δείχνει να ανεβαίνει η συνδεδεµένη ενίσχυση του 2023 στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, µε βάση τα στρέµµατα που έλαβαν φέτος το πριµ καθώς κρίθηκαν επιλέξιµα για τη συνδεδεµένη ενίσχυση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Αντίθετα, µειωµένο στα 8 ευρώ υπολογίζεται το πριµ στη νέα προγραµµατική περίοδο για τα σανοδοτικά ψυχανθή, στα 41 ευρώ στα πορτοκάλια και στα 47 ευρώ για τη βιοµηχανική ντοµάτα.

Τα παραπάνω νούµερα προκύπτουν εφόσον δεν υπάρξει καµία µεγάλη µεταβολή στα καλλιεργούµενα στρέµµατα στις παραπάνω καλλιέργειες το 2023, και φυσικά, εφόσον οι νέες προϋποθέσεις που θα µπουν για τις συνδεδεµένες δεν «πετάξουν» αρκετό κόσµο έξω. Στη βιοµηχανική ντοµάτα πάντως εφόσον επιβεβαιωθεί και στο τελικό σχέδιο της ΚΑΠ πως τίθεται ως όρος η στάγδην άρδευση και τυχόν αποκλεισµός αγροτεµαχίων λόγω έλλειψης υδατικών πόρων, η συνδεδεµένη σίγουρα θα αυξηθεί. Για παράδειγµα στα µήλα, όπως έχει γράψει ήδη η Agrenda, θα πριµοδοτούνται µόνο τα ΠΟΠ, κάτι που σηµαίνει ότι από τα 92.000 στρέµµατα που έλαβαν συνδεδεµένη φέτος, θα υπάρξει σαφής µείωση, άρα και αύξηση του ποσού, κοντά στα 44 ευρώ το στρέµµα. Από εκεί και πέρα, όπως επιβεβαιώνει στην Agrenda και ο αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Χρήστος Γιαννακάκης, το ροδάκινο µένει εκτός συνδεδεµένων ενισχύσεων, ενώ αντίθετα το πορτοκάλι χυµοποίησης θα είναι κανονικά στο καθεστώς.

Τα ΝΕΑ για την ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023- Ποσά για σκληρό σιτάρι, ΟΣΠΡΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ

Για την έγκριση του στρατηγικού Σχεδίου, αναµένεται πλέον το τυπικό του θέµατος, σύµφωνα µε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, καθώς έχει υπάρξει συµφωνία µε την ΕΕ. Όσον αφορά τις συνδεδεµένες ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η ΕΕ έχει κάνει παρατηρήσεις σε όλα τα κράτη µέλη, επισηµαίνοντας την ανάγκη εξορθολογισµού µέσω πιο αυστηρών κριτηρίων µε κυρίαρχο αυτό της ανταγωνιστικότητας. Συγκεκριµένα ανέφερε: «Εµείς ως χώρα, σηµείωσε ο υπουργός, διαχρονικά έχουµε στηρίξει µεγάλο αριθµό τέτοιων προϊόντων µε λογικές και σκοπιµότητες που είναι κατανοητές σε εµάς που γνωρίζουµε τον πρωτογενή τοµέα της χώρας µας, πλην όµως η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει κανόνες και κριτήρια όπου βασικότερο είναι αυτό της ανταγωνιστικότητας και από αυτό το δεδοµένο, αναµένουµε ότι θα υπάρξει ένας -µικρός θέλουµε να πιστεύουµε- περιορισµός των κατηγοριών που εµείς επιδοτούµε σήµερα µέσω των συνδεόµενων ενισχύσεων».

Ως εκ τούτου, µέσα στο µήνα αναµένεται να ανακοινωθούν και επίσηµα οι επιλογές του ΥΠΑΑΤ όσον αφορά τις άµεσες ενισχύσεις και το νέο ΠΑΑ.

Αξίζει τέλος να σηµειωθεί πως το γεγονός ότι αυξάνεται το προβλεπόµενο µπάτζετ των συνδεδεµένων ενισχύσεων από 200 στα 240 εκατ. ευρώ, σηµαίνει ότι θα επηρεαστεί ο προϋπολογισµός της βασικής ενίσχυσης και άρα και τα δικαιώµατα του 2023.

∆εν προχωρά η συνδεδεµένη σε βοοειδή αποκλειστικά για ντόπια κοπάδια

Φαίνεται πως δεν προχωρά η πρόθεση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει συνδεδεµένη ενίσχυση αποκλειστικά στην ελληνική βοοτροφία, αποκλείοντας από αυτήν τα ζώα που εισάγονται για πάχυνση. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχτηκε στο πλαίσιο συνάντησης που είχε µε τους κτηνοτροφικούς συλλόγους ΑΜΘ, πως η πρόθεση της χώρας να ενισχύσει µόνο την εγχώρια παραγωγή βρίσκει αντιστάσεις από την Κοµισιόν και µάλλον θα κινηθούν σε µια λογική ενίσχυσης και των εισαγόµενων ζώων, κάτι που θα µειώσει σηµαντικά τα πριµ ανά ζώο.

Οι συνδεδεµένες θα αναθεωρούνται και δεν αποκλείονται µεγάλες αλλαγές εντός της περιόδου

Με την αύξηση του προϋπολογισµού των συνδεδεµένων ενισχύσεων, µειώνεται η βασική (τσεκ) και αντίστροφα, καθώς είναι συγκοινωνούντα δοχεία όσον αφορά τα κονδύλια. Έτσι, µε την απόφαση της Ελλάδας να αυξήσει τα χρήµατα των συνδεδεµένων (µένει να φανεί και στο τελικό πλάνο) στα 240 εκατ. ευρώ από τα 200 εκατ., που είχε προβλέψει, αυτό θα έχει αντίκτυπο στη βασική ενίσχυση. Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει αναθεώρηση του πλάνου των συνδεδεµένων εντός της νέας περιόδου προς την κατεύθυνση όµως της αφαίρεσης προϊόντων παρά της πρόσθεσης.

Τα ΝΕΑ για την ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023- Ποσά για σκληρό σιτάρι, ΟΣΠΡΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ –  Οι επικρατέστερες ημερομηνίες!

Οι  επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Νοεμβρίου 2022 είναι οι εξής:

Συντάξεις ΙΚΑ (πληρωμή με ΑΜΚΑ)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022  με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες)

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Νοεμβρίου 2022 είναι:

Το ΙΚΑ (www.ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ  θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

  • Ο ΟΑΕΕ (oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις  συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις  συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Συντάξεις  ΝΑΤ

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Συντάξεις Δημοσίου (πληρωμή με ΑΜΚΑ)

  • Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
  • Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου 2022 όπως το Δημόσιο)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων ΔυνάμεωνΣωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Νοεμβρίου 2022  θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο)

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων

ΕΦΚΑ-Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ Νοεμβρίου 2022 – Πληρωμή

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις

ΑΓΡΟΤΕΣ 2022: Έως 15 Οκτωβρίου έρχονται ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ για χαλάζια – ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού πληρωμή δόση

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ : Προς πάγωμα εισφορών για ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ

ΚΥΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ : Το ΦΕΚ για τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ και την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΙΚΑ

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.