Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Σφοδρές αντιδράσεις από το ΚΙΝΑΛ για τα αθλητικά παπούτσια… «ΜΠΑΣΟΚ»: «Αυτό δεν γίνεται ανεκτό!» – Ποιός είναι ο 17χρονος δημιουργός των sneakers, που κάνουν πάταγο; (Φωτο και βίντεο)

Τα παπούτσια με το σήμα του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε ένας 17χρονος προκάλεσαν την οργή του ΚΙΝΑΛ με τον Γραμματέα Επικοινωνίας, Παναγιώτη Βλάχο να αναφέρει σε ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό δεν γίνεται ανεκτό».

Πρόκειται για αθλητικά παπούτσια που σχεδίασε ο Γιάννης Λουλούδης, με τον πράσινο ήλιο να δεσπόζει στα πλαϊνά και το μήνυμα «λεφτά υπάρχουν» στο εσωτερικό τους και «ακούν» στη μάρκα… «ΜΠΑΣΟΚ».

Ωστόσο φαίνεται πως το ΚΙΝΑΛ δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του κόσμου για τα αθλητικά. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Παναγιώτης Βλάχος αναφέρει ότι δεν θα γίνει ανεκτό «να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα “πουλώντας” το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα» σημειώνοντας ότι έχει ειδοποιηθεί αναλόγως ο δημιουργός και ο παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών.

Αναλυτικά στην ανάρτηση αναφέρεται: «Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.

Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.

Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.

Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα “πουλώντας” το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό.
Εκ της διευθύνσεως».

Ποια είναι τα παπούτσια με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ
Τα παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ με το σήμα του ΠΑΣΟΚ και τα «λεφτά υπάρχουν» έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης ενώ ο ράπερ SNIK παρουσίασε πρόσφατα τα παπούτσια σε story στο Instagram

Όπως αναφέρει ο δημιουργός στο Instagram: «Ποιος θα περίμενε ότι μια συζήτηση που ξεκίνησε 9 του Απρίλη, στο δωμάτιο μου, παρέα με τον φίλο μου Νίκο Πελαρδή (@nick_pelardis), θα εξελισσόταν σε μια ιδέα που χωρίς πολλή σκέψη, όχι μόνο υλοποιήθηκε αλλά αγαπήθηκε από όλους εσάς.

Σήμερα λοιπόν, 3/9 ημέρα επετείου 47 χρόνων ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε την ταυτότητα των δημιουργών πίσω από τα ΜΠΑΣΟΚ Lows…Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, καταφέραμε στα 17 μας να σχεδιάσουμε το δικό μας παπούτσι, και να βγάλουμε στην αγορά 100 συλλεκτικά ζευγάρια, φτιαγμένα στο χέρι τα οποία έγιναν γνωστά σε όλα τα media, συζητήθηκαν, αγαπήθηκαν και φορέθηκαν ακόμα κι από επώνυμους.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ημερομηνία διάθεσης των υπολοίπων συλλεκτικών κομματιών (50 ζευγάρια).

Σας ευχαριστώ γι άλλη μια φορά, για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που μου δείχνετε και με παροτρύνετε να συνεχίζω αυτό που κάνω!».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


loading...