Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Σημαντική ανακάλυψη: Κινέζοι απομόνωσαν 206 αντισώματα του κορονοϊού

6

Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να απομονώσουν 206 αντισώματα, τα οποία έχουν την ικανότητα πρόσδεσης στον νέο κορονοϊό. Σημαντικό βήμα προς τη θεραπεία του ιού.

Σ’ ένα σημαντικό επίτευγμα προχώρησαν Κινέζοι επιστήμονες, οι οποίοι κατάφεραν να απομονώσουν ορισμένα αντισώματα που θεωρούνται «αποτελεσματικά» στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην εξεύρεση της θεραπείας ή του εμβολίου εναντίον του COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τσινγκχούα, στο Πεκίνο, οι οποίοι και προχώρησαν στην παραπάνω ανακάλυψη, εκτιμούν ότι ένα φάρμακο με βάση τα συγκριμένα αντισώματα θα ήταν πιο αποτελεσματικό σε σχέση μ΄άλλες υπό δοκιμή θεραπείες, όπως για παράδειγμα η χρήση πλάσματος.

Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να απομονώσουν 206 μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία έχουν την ικανότητα πρόσδεσης στον θανατηφόρο ιό.

Πλέον, αυτό που απομένει να αποδειχθεί και επιστημονικά είναι το κατά πόσο εμποδίζουν τον COVID-19 να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Πάντως, τα πρώτα στοιχεία είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, με τον επικεφαλής ιατρό Ζανγκ Λιντσί να κάνει λόγο για «υπερβολικά καλά» αποτελέσματα.

Το επόμενο βήμα της ερευνητικής ομάδας είναι οι κλινικές δοκιμές σε ζώα και ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορονοϊός πρωτο-εμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Γουχάν της επαρχίας Γουμπέι της Κίνας. Έκτοτε, έχει επεκταθεί σ’ όλο τον κόσμο, με πάνω από 935.000 κρούσματα και 45.000 νεκρούς.

Μέχρι στιγμής, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει σε ασφαλή και επιβεβαιωμένα συμπεράσματα ως προς τη θεραπεία ή το εμβόλιο του COVID-19, παρότι σε εξέλιξη βρίσκονται πολυάριθμες έρευνες και δοκιμές.

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More