Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στα νότια της Κρήτης – Λέκκας: «Ισχυρή η δόνηση»

Hellas-now.com

Ανησυχία προκάλεσε στους Κρητικούς η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 07:08 το πρωί της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 37 χλμ. νοτιοδυτικά της Άρβης στην Κρήτη.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 67.1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, έκανε λόγο για μια ισχυρή δόνηση ενώ ανέφερε και τα δυο βασικότερα σενάρια για τον σεισμό.

«Ήταν μια ισχυρή δόνηση που έγινε αντιληπτή στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, στην Ρόδο, την Πελοπόννησο μέχρι και την Αίγυπτο», ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκκας.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος περίπου 40 χιλιομέτρων και για αυτό ακριβώς τον λόγο έγινε αντιληπτός σε τόσο μεγάλη περιοχή. Η σεισμική δόνηση έγινε στον θαλάσσιο χώρο, κατά συνέπεια δεν θα έχει επιβάρυνση στα κτίρια που είναι ήδη επιβαρυμένα από τους σεισμούς στην Κρήτη», ξεκαθάρισε.

Αυτή την ώρα διερευνούμε δυο περιπτώσεις, εξήγησε:

«Η πρώτη περίπτωση είναι ο σεισμός να αποτελεί συνέχεια του ρήγματος στο Αρκαλοχώρι, σενάριο που δεν μοιάζει πιθανό.

Η δεύτερη περίπτωση είναι να μιλάμε για σεισμό στα όρια του ελληνικού τόξου που δεν επηρεάζει άμεσα την περιοχή μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, τις σεισμικές δονήσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες και προσπαθούμε να συνθέσουμε τον «χάρτη» των σεισμών στην περιοχή γύρω από την Κρήτη.

Πηγή neakriti.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.