Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς γυμναστική! (εικόνες)

Επτά τρόποι για να μειώσετε το βάρος σας χωρίς να καταβάλετε πολλή προσπάθεια!

Εάν σας φαίνεται πολύ δύσκολο να καταναλώνετε σαλάτες και να πηγαίνετε γυμναστήριο, τότε απλώς πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα. Αλλάζοντας τη νοοτροπία σας και θα αυξήσετε τις πιθανότητες να πετύχετε τον στόχο σας. Πώς;

Σύμφωνα με την Susan David, ψυχολόγο της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αποκτήσετε μία πιο θετική στάση είναι να αλλάξετε το «πρέπει να» σε «θέλω να». Έτσι, θα νιώσετε ότι έχετε τον έλεγχο και ότι δεν καταπιέζεστε.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε; Δείτε στην gallery του Onmed!

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς γυμναστική! (εικόνες)

Οι ακατάστατες κουζίνες επηρεάζουν τις διατροφικές σας επιλογές και συνεπώς την υγεία σας, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Environment and Behavior. Οι άνθρωποι που έτρωγαν σε μία γεμάτη με πράγματα κουζίνα κατανάλωναν δύο φορές περισσότερα σνακ από εκείνους που είχαν καθαρίσει το χώρο τους.

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς γυμναστική! (εικόνες)

Δειπνήστε στην τραπεζαρία σας. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Environment and Behavior οι άνθρωποι που έτρωγαν στην κουζίνα κατανάλωναν περισσότερο φαγητό από όσους έτρωγαν σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Η εύκολη πρόσβαση σε επιπλέον φαγητό μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο, ακόμα και αν έχουν ήδη χορτάσει.

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς γυμναστική! (εικόνες)

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell, η τακτική έκθεση σε ήπιο κρύο βοηθά το ανθρώπινο σώμα να διατηρήσει ένα υγιές βάρος, καθώς ο ψυχρός αέρας μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας. Απλά χαμηλώστε τον θερμοστάτη σας κατά λίγους βαθμούς ή κάντε ντους με κρύο νερό.

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς γυμναστική! (εικόνες)

Η βανίλια, μία από τις βασικές μυρωδιές στα σπιτικά μπισκότα, μπορεί να είναι το «κλειδί» για την αβίαστη απώλεια βάρους, σύμφωνα με μελέτη του νοσοκομείου του St. George στο Λονδίνο. Οι συμμετέχοντες που φορούσαν ένα αρωματισμένο με βανίλια έμπλαστρο ανέφεραν λιγότερη όρεξη για γλυκά.

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς γυμναστική! (εικόνες)

Τα τεχνητά γλυκαντικά που περιέχουν τα περισσότερα αναψυκτικά χωρίς θερμίδες δεν οδηγούν σε απώλεια βάρους. Αντίθετα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Applied Physiology, Nutrition and Metabolism μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς οι τεχνητές χημικές ουσίες που περιέχουν επηρεάζουν τη λειτουργία σημαντικών ενζύμων και ορμονών στο σώμα σας.

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς γυμναστική! (εικόνες)

Η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πλήρης και να τρώτε λιγότερο, αλλά εάν προσπαθείτε πραγματικά να χάσετε βάρος χωρίς να ασκείστε, προτιμήστε το παγωμένο νερό. Οι άνθρωποι που έπιναν έξι ποτήρια κρύο νερό την ημέρα αύξησαν τον μεταβολισμό τους κατά 12%, καίγοντας επιπλέον 50 θερμίδες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Endocrinology and Metabolism.

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς γυμναστική! (εικόνες)

Ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να είναι ιδανικός για ένα ρομαντικό δείπνο, αλλά αν προσέχετε τη διατροφή σας καλύτερα να τρώτε με τα φώτα ανοιχτά. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Marketing Research, οι άνθρωποι που έτρωγαν σε καλά φωτισμένες τραπεζαρίες είχαν 16 έως 24% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές.

Πηγή: Reader’s Digest

loading...