Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής» (video)

Για ασθενείς με κορονοϊό στην Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι περιμένουν να αδειάσουν κλίνες ΜΕΘ έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ασθενείς με κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα περιμένουν να αδειάσουν κλίνες ΜΕΘ τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

«Τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους με το ένα τέταρτο της κίνησης σε σχέση με τον Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο στην κορύφωση του τρίτου κύματος. Τα επιχειρησιακά σχέδια που καταρτίστηκαν για να καλύψουν τα 7.000 κενά που δημιούργησαν οι συνάδελφοι που τέθηκαν σε αναστολή απέτυχαν. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι στην Κ. Μακεδονία να έχουμε πρόβλημα στις ΜΕΘ.

Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι είναι εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής. Στο ΑΧΕΠΑ επτά ασθενείς εκ των οποίων έξι διασωληνωμένοι είναι σε θάλαμο και μέχρι τη Δευτέρα δεν πρόκειται να βρουν ΜΕΘ. Στο Παπαγεωργίου υπάρχουν πέντε ασθενείς σε μία επικουρική ΜΑΦ σε λίστα αναμονής στο ΕΚΕΠΥ να βρουν ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά.

Τι απαντά ο Πλεύρης

«Στη Βόρεια Ελλάδα δε λειτουργούν 75 κλίνες ΜΕΘ, λειτουργούν 142. Τι έχει επιλέξει αυτή τη στιγμή η πολιτεία και αυτό θέλουμε να το πούμε με απόλυτη ειλικρίνεια στον κόσμο. Το ΕΣΥ δε θέλουμε να γίνει μονοθεματικό. Γιατί δε θέλουμε να γίνει μονοθεματικό; Γιατί πλέον συγκριτικά με πέρυσι έχουμε το εμβόλιο και άρα δεν μπορεί άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από άλλες ασθένειες να είναι σε αναμονή κλινών ΜΕΘ. Οι κλίνες ΜΕΘ που δίνονται αυτή τη στιγμή είναι 50-50. 50% για κορονοϊό, 50% για λοιπές ασθενείς», ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης απαντώντας στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: ethnos.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.