Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Προσαγωγή και πρόστιμο για τη δικηγόρο Ειρήνη Μαρούπα στο Ηράκλειο

Η γνωστή ποινικολόγος εξ Αθηνών, Ειρήνη Μαρούπα,  ήταν μία από τους τρεις διοργανωτές της μηχανοκίνητης “παρέλασης” που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο. Στη γνωστή δικηγόρο επεβλήθη το ένα από τα τρία πρόστιμα των 3.000 ευρώ ενώ η ίδια βρέθηκε και στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Μάλιστα η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook κατήγγειλε ότι διεκόπη η ομιλία της στο Ηράκλειο, κάνοντας λόγο για “χούντα” και προσθέτει: ”

“100 αστυνομικοί, ματ, ειδικές δυνάμεις, κλπ για 30 άτομα που μαζευτήκαμε για να τιμήσουμε τους Έλληνες του 40!!!

Η δικαιολογία όπως μαθαίνω είναι ο κορωνοιος!

 

Στη διάρκεια αυτής της ιδιότυπης παρέλασης, όπως έγραψε ήδη το Cretalive, επεβλήθησαν και 11 πρόστιμα σε πολίτες για μη χρήση μάσκας με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας να “ακυρώνουν” στην ουσία τα σχέδια των διοργανωτών, οι οποίοι εκτός από… παρέλαση ήθελαν αφενός να καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Ελευθερίας, αφετέρου να πραγματοποιήσουν ομιλίες.  Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση από αστυνομικές πηγές έγιναν και 15 προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ είχαν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες επικοινωνήσει με τους διοργανωτές, καλώντας τους να μην πραγματοποιήσουν την “παρέλαση”, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, όπως αυτά ισχύουν για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Το ίδιο αυστηρό μήνυμα, στέλνει η Αστυνομία και για όποια άλλη “εκδήλωση” προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις.

 

 

loading...