Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

«Προβολή ισχύος» του U.S Navy: Εναέριος ανεφοδιασμός F-35C από Drone MQ-25 [vid]

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει να προβάλλει την ισχύ του, αλλά και την πρόοδο που κάνει στο πεδίο επιχειρήσεων, καθώς πραγματοποιήθηκε νέος επιτυχημένος εναέριος ανεφοδιασμός ενός stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35C από ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου MQ-25 Stingray.

«Η ασύγκριτη ικανότητα ανεφοδιασμού του Stingray θα αυξήσει την προβολή ισχύος του U.S Navy και θα προσφέρει επιχειρησιακή ευελιξία στους διοικητές ομάδων κρούσεως των αμερικανικών αεροσκαφών» ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επιτυχημένη διαδικασία.

Σημειώνεται, ότι έχουν προηγηθεί και άλλες δοκιμές ανεφοδιασμού αυτό το καλοκαίρι μεταξύ του MQ-25 και μαχητικών αεροσκαφών τύπου F/A-18F Super Hornet και αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) τύπου E-2D Advanced Hawkeye. Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι οι Αμερικανοί βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωση των δοκιμών, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η παραγωγή των MQ-25 που θα αναπτυχθούν στο πεδίο επιχειρήσεων και θα ενισχύσουν σε τεράστιο βαθμό την επιχειρησιακή ικανότητα των εναέριων μέσων, ειδικά των F-35C. του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Δείτε βίντεο από τον εναέριο ανεφοδιασμό:

onalert.gr

loading...