Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ποιο τεράστιο ποσό δίνει κορυφαίος επιχειρηματίας για να αγοράσει Mega και Nova

38

Για σκληρή αναμέτρηση στην αγορά της τηλεόρασης, με τον Θοδωρή Κυριακού να χτυπάει σε δύο καθοριστικά μέτωπα, κάνει λόγο δημοσίευμα της ιστοσελίδας typologies.gr.

Στόχος η Nova και το Mega
Η απόκτηση του ελέγχου της Forthnet, με στόχο τη Nova, την οποία διεκδικεί επίσης η σύμπραξη Vodafone – WIND, και η διεκδίκηση του εμπορικού σήματος και της ταινιοθήκης του Mega, εφόσον βγουν σε δημοπρασία, είναι οι δύο στόχοι το επόμενο διάστημα, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Στην κορυφή βρίσκεται η Nova, μέσω της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει για λογαριασμό των δανειστριών τραπεζών η Nomura για το 33% της εταιρείας.

Η πρόταση του Θοδωρή Κυριακού για επένδυση τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ στη Forthnet, με «κούρεμα» των δανείων κατά 70%, αυτήν τη στιγμή έχει προβάδισμα έναντι της πρότασης του σχήματος Vodafone – WIND, που προβλέπει τον διαμοιρασμό των περιουσιακών στοιχείων και των συνδρομητών σε τηλεπικοινωνίες και τηλεόραση της Nova.

Ερίζουν για την ταινιοθήκη του Mega
Με ένα σταθερό κοινό της τάξεως του 10% στις ηλικίες 18-44 ετών χάρη στις σειρές του, που πλέον μεταδίδονται χωρίς διαφημίσεις, το Mega αποτελεί έναν ελκυστικό στόχο για το Star, που ξεκινάει τη συνεργασία με τον Alpha, για το Epsilon, που διεκδικεί ρόλο στα πράγματα την επόμενη σεζόν, και για τον ΑΝΤ1, που θέλει να κερδίσει ξανά την πρώτη θέση στη διαφημιστική δαπάνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στρατής Λιαρέλλης, που έχει αναλάβει εκ νέου τα ηνία του σταθμού, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής έχει παραδεχθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ταινιοθήκη του Mega.

Με το Μακεδονία TV, που έχει δυνατότητα εκπομπής σε όλη τη χώρα, αυτό που χρειάζεται ο Όμιλος ΑΝΤ1 είναι να καταθέσει υψηλότερη προσφορά.

Όπως αναφέρουν οι typologies.gr, οι τράπεζες, βλέποντας τις προθέσεις των ενδιαφερομένων, τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο ενοικίασης της ταινιοθήκης και όχι πώλησής της, για να μειωθούν οι τριβές αλλά και για νομικούς λόγους.

Φυσικά, η δημοπρασία των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος θα γίνει εφόσον η εταιρεία οδηγηθεί στο άρθρο 106β περί ειδικής εκκαθάρισης.

ΠΗΓΗ: neaselida.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

loading...
Τα νέα μας στο email σου!
Τα νέα μας στο email σου!
Κάνε εγγραφή και λάβε τα νέα μας στο email σου πρώτος/η!!!
You can unsubscribe at any time

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More