Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ – Α21 ΟΠΕΚΑ , ΕΦΚΑ εισφορές

Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ – Α21 ΟΠΕΚΑ , ΕΦΚΑ εισφορές  – Οι ημερομηνίες πληρωμής.

Ειδήσεις: Από την Τετάρτη 25 Αυγούστου θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2021. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafima.gr


Τι ορίζει ο νόμος

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

 • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2021
  – 
  Την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
  – Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2021 θα πληρωθούν ως εξής:

 • Ο ΟΑΕΕ (www.oaee.gr)θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021
 • Ο ΟΓΑ (www.oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021
 • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021
 • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021
 • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021
 • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021
 • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021
 • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021
 • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021
 • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Αυγούστου
 • Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ
  Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου του 2021 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ – Α21 ΟΠΕΚΑ , ΕΦΚΑ εισφορές – Αυξημένες εισφορές για 196.000 ασφαλισμένους.

Στο τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη από τις έξι συνολικά δόσεις των επιπλέον ασφαλιστικών εισφορών του 2020, περίπου 196.000 ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ που είχαν το περασμένο έτος παράλληλη απασχόληση (μισθωτή εργασία και μπλοκάκι).

Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών με παράλληλη μισθωτή εργασία για το έτος 2020, προέκυψαν χρεωστικά υπόλοιπα για 196.000 επαγγελματίες, ενώ άλλοι 69.100 έχουν πιστωτικό υπόλοιπο (επιστροφή εισφορών) ή μηδενικό.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί και είναι προσβάσιμα μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Εισφορές Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ» στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr και η ταυτοποίηση χρήστη γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

Κατά την εφαρμογή του νέου εισφοροδοτικού πλαισίου, αξιοποιήθηκαν Πληροφοριακά Συστήματα Φορέων και η δήλωση των ασφαλισμένων στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Αίτηση – Δήλωση επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας» προκειμένου να προσδιοριστούν οι ασφαλισμένοι με παράλληλη μισθωτή απασχόληση, καθώς και τα πρόσωπα που είχαν υπαχθεί στο ασφαλιστικό καθεστώς αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Παράλληλα, τέθηκε σε αναστολή η έκδοση των ειδοποιητηρίων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έτους 2020 μέχρι τη λήψη των δεδομένων.

Από την διαδικασία της εκκαθάρισης έχουν εξαιρεθεί κατηγορίες μη μισθωτών ασφαλισμένων με παράλληλη μισθωτή απασχόληση στον Δημόσιο

Τομέα, για τους οποίους εκκρεμεί, από τους Φορείς Δημοσίου, η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) έτους 2020. Η διαδικασία εκκαθάρισης για τους ασφαλισμένους αυτούς θα ολοκληρωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και αφού ληφθούν τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία.

Δήλωση παράλληλης απασχόλησης

Οι συνεχείς καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των εισφορών του 2020 έχει δημιουργήσει σημαντική καθυστέρηση και στις πληρωμές  των εισφορών του  2021, που βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης πρέπει να «τρέξουν» ένα μήνα μετά την έναρξη των πληρωμών για το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι εισφορές του 2021 για τους παράλληλα απασχολούμενους θα «τρέξουν» από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Προκειμένου δε να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις εξαιτίας της νέας εκκαθάρισης, η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία για την υποβολή αιτήσεων παράλληλης μισθωτής απασχόλησης. Έτσι έως την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης – δήλωσης περί παράλληλης ή μη μισθωτής απασχόλησης, για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021.

Δήλωση παράλληλης απασχόλησης γίνεται και κατά την επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας στην αρχή κάθε έτους, όμως με δεδομένο ότι υπάρχουν αλλαγές στην απασχόληση, με τη νέα υπηρεσία μπορούν να δηλωθούν μεμονωμένα διαστήματα, καθώς και αλλαγές που δεν ήταν γνωστές στην αρχή του έτους.

Με τον τρόπο αυτό οι ασφαλισμένοι δεν θα καλούνται να καταβάλουν εισφορές τις οποίες στη συνέχεια ο ΕΦΚΑ θα επιστρέφει ή θα συμψηφίζει. Οι ενεργοί ασφαλισμένοι μπορούν με αυτόν τον τρόπο να δηλώσουν τους μήνες που έχουν παράλληλη μισθωτή απασχόληση ή αντίστοιχα τους μήνες που απασχολούνται αποκλειστικά ως μη μισθωτοί.

Πρόωρες συντάξεις εξπρές ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Ευχάριστα νέα για τους συνταξιούχους: Έρχονται τρία νέα πακέτα αναδρομικών

Παράταση για φορολογικές δηλώσεις 2021 – ΕΦΚΑ εισφορές

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.