Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Πεσκόφ: Οι Ευρωπαίοι πληρώνουν ήδη το λογαριασμό για τον Ζελένσκι – Για πόσο ακόμα; 

“Ο Ζελένσκι πρέπει να καταλάβει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που επιχειρούν να τιμωρήσουν τη Ρωσία, όπως λένε, πληρώνουν ήδη το λογαριασμό γι’ αυτό” ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Αναφορά στις ευρωπαϊκές κυρώσεις έκανε την Τρίτη ο Ντμίτρι Πεσκόφ, βάλλοντας παράλληλα κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

«Οι ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζουν το Κίεβο αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να αναρωτιούνται εάν ο Ουκρανός πρόεδρος τα κάνει όλα σωστά», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Ζελένσκι στην Washington Post, στην οποία είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να απαγορεύσουν σε όλους τους Ρώσους να εισέλθουν στα εδάφη τους.

«Ο Ζελένσκι πρέπει να καταλάβει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που επιχειρούν να τιμωρήσουν τη Ρωσία, όπως λένε, πληρώνουν ήδη το λογαριασμό γι’ αυτό. Οι ίδιες οι χώρες πληρώνουν το λογαριασμό και οι πολίτες πληρώνουν το λογαριασμό. Και αργά ή γρήγορα αυτές οι χώρες θα αρχίσουν επίσης να αναρωτιούνται, ‘τα κάνει όλα σωστά ο Ζελένσκι, γιατί οι πολίτες μας πρέπει να πληρώσουν για τις ιδιοτροπίες του;’ Επομένως, η ουκρανική πλευρά θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό», είπε ειρωνικά ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατήγγειλε τα «εχθρικά» μέτρα που έχουν ληφθεί κατά των Ρώσων υπηκόων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ο περιορισμός πρόσβασης των Ρώσων στο Κάστρο της Βενσέν (Château de Vincennes) στην Γαλλία, ζητώντας επίδειξη «λογικής».

Η πρόσβαση στο Κάστρο της Βενσέν, κοντά στο Παρίσι, που φιλοξενεί αρχεία του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, περιορίσθηκε για τους Ρώσους με εσωτερική εγκύκλιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όταν ερωτήθηκε για την λήψη αυτού του μέτρου, όπως και για τις εκκλήσεις στην Φινλανδία για την διακοπή της έκδοσης τουριστικών αδειών εισόδου για ρώσους τουρίστες, ο Ντμίτρι Πεσκόφ κάλεσε αυτές τις χώρες «να έρθουν στα συγκαλά τους».

«Αυτές οι δηλώσεις προέρχονται από χώρες που έχουμε χαρακτηρίσει «μη φιλικές»… Πολλές από τις χώρες αυτές οδηγούνται από την εχθρότητά τους μέχρι την παράνοια », δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Πιστεύω ότι με τον καιρό, η λογική θα υπερισχύσει και πάλι και όσοι κάνουν αυτές τις δηλώσεις θα ξαναέρθουν στα συγκαλά τους» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr – ΑΜΠΕ

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.