Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Πείραμα «Αρμαγεδδών» από τη ΝASA για πιθανή σύγκρουση μετεωρίτη με τη Γη 

Την Δευτέρα, το πρώτο σκάφος «πλανητικής άμυνας» θα προσπαθήσει να εκτρέψει τον αστεροειδή «Δίμορφος», ο οποίος απέχει 6,8 εκατομμύρια μίλια από εμάς. 

Την ερχόμενη Δευτέρα, ένας πύραυλος της NASA θα συγκρουστεί σκοπίμως με έναν αστεροειδή, σε ένα πείραμα που το αποτέλεσμά του δυνητικά θα μπορούσε να γλιτώσει τον πλανήτη από μία σύγκρουση με μετεωρίτη. Το σενάριο θυμίζει την ταινία «Αρμαγεδδών» αλλά φαίνεται ότι στη NASA θέλουν να είναι προετοιμασμένοι δια παν ενδεχόμενο. 

Η Nasa εκτόξευσε τον πύραυλο της αποστολής DART (Δοκιμή διπλής ανακατεύθυνσης αστεροειδών) πέρσι τον Νοέμβριο.

Μετά σπό σχεδόν ένα χρόνο, την Δευτέρα, το πρώτο σκάφος «πλανητικής άμυνας» θα προσπαθήσει να εκτρέψει τον αστεροειδή «Δίμορφο» (Dimorphos), ο οποίος απέχει 6,8 εκατομμύρια μίλια από την Γη. 

Ο μικρός αστεροειδής Δίμορφος περιφέρεται γύρω από έναν μεγαλύτερο που ονομάζεται Δίδυμος. Οι δύο μετεωριτες θα κάνουν την πλησιέστερη προσέγγισή τους στη Γη εδώ και χρόνια στα τέλη Σεπτεμβρίου, περνώντας σε απόσταση περίπου 10,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Η σύγκρουση του σκάφους της NASA με τον αστεροειδή θα μεταδοθεί ζωντανά από τα social media και το κανάλι της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος στο YouTube.

Η σύγκρουση με τον «Δίμορφο» αποτελεί μέρος της πρώτης δοκιμής πλανητικής άμυνας της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. Φυσικά, δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τη Γη αλλά – εάν το πείραμα πετύχει – θα μπορούσε κάποια μέρα να ανοίξει το δρόμο για την προστασία του πλανήτη από μια καταστροφική πτώση μετεωρίτη από το διάστημα.

Πηγή: skai.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.