Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Παραλήρημα Ακσόι για απειλές από την Ελλάδα – Μετά τη συνέντευξη Δένδια στον «Ε.Τ.»

Παραλήρημα Ακσόι για απειλές από την Ελλάδα – Μετά τη συνέντευξη Δένδια στον «Ε.Τ.»

Σε παιχνίδι ευθυνών κατά της Ελλάδας με στόχο το διεθνές ακροατήριο άρχισε ήδη να επιδίδεται η Τουρκία εν όψει του διαφαινόμενου ναυαγίου στον προσεχή κύκλο διερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Ο τελευταίος κατηγόρησε την Αγκυρα ότι με το άνοιγμα των Βαρωσίων και τις Navtex που εξέδωσε στο Αιγαίο για τουρκικές ασκήσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου δυναμιτίζει το κλίμα σε μια κρίσιμη περίοδο για την αποκλιμάκωση. Το αποτέλεσμα ήταν ο εκπρόσωπος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να… ζητήσει και τα ρέστα.

Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα ο Χαμί Ακσόι ισχυρίστηκε πως οι διερευνητικοί κύκλοι συνομιλιών διακόπηκαν το 2016 με… ευθύνη της Ελλάδας, η οποία προσπαθήσει να παραπλανήσει επ’ αυτού την κοινή γνώμη. Στο ίδιο προκλητικό ύφος χαρακτήρισε «γελοίους» τους ισχυρισμούς ότι οι «κολυμβητές» στην περιοχή των Βαρωσίων παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητώντας παράλληλα από την Ελλάδα να πάψει να διεξάγει στρατιωτικά γυμνάσια στο Αιγαίο χωρίς την τουρκική έγκριση!

Ο Ακσόι υποστήριξε συγκεκριμένα πως η τουρκική Navtex της 28ης Οκτωβρίου ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο αποτελεί απάντηση στην ελληνική Navtex της 29ης Οκτωβρίου (ημέρα της τουρκικής ανεξαρτησίας) που παραβιάζει τη συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ του 1988. (Να σημειωθεί ότι παράλληλα η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για στρατιωτικά γυμνάσια της Ελλάδας… δυτικά της Χίου, με τον σταθμό της Σμύρνης να εκδίδει αντι-Navtex).

Στο πλαίσιο μιας ελάχιστα υποκρυπτόμενης προσπάθειας να τορπιλίσει τον διάλογο, ο εκπρόσωπος του Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι οι απειλές και οι εκβιασμοί της Ελλάδας δεν θα φέρουν αποτέλεσμα, κατηγορώντας τη χώρα μας για έλλειψη ειλικρίνειας: «Η Ελλάδα αφενός δηλώνει έτοιμη να συζητήσει μαζί μας αφετέρου συνεχίζει να εμπλέκεται σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση», τόνισε.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.