Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Πανηγυρίζουν στα Σκόπια για την αναγνώριση της εκκλησίας τους από το Φανάρι

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον προκαθήμενο της εκκλησίας τους Αρχιεπίσκοπο Στέφανο και τον συνεχάρη για τα καλά νέα!

Το 1967 η εκκλησία των Σκοπίων αποσχίστηκε από το Σερβικό Πατριαρχείο και κήρυξε το αυτοκέφαλό της. Και χρησιμοποίησε για την ονομασία της το «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» και έκτοτε δεν δεν αναγνωρίστηκε από καμία άλλη επίσημη ορθόδοξη εκκλησία.

Ήρθε όμως η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αλλάξει τα δεδομένα, σε μια κίνηση που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και θεωρείται βιαστική. Αυτή η απόφαση έφερε πανηγύρια στα Σκόπια.

Μάλιστα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι συναντήθηκε με τον προκαθήμενο της εκκλησίας τους Αρχιεπίσκοπο Στέφανο και τον συνεχάρη για τα καλά νέα! Ο Κοβάτσεφσκι χαρακτήρισε ιστορική και πολυαναμενόμενη την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου «με την οποία οι ιεράρχες, οι ιερείς και μοναχοί της εκκλησίας της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και οι ορθόδοξοι πιστοί της χώρας αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στη λειτουργική ενότητα με τις άλλες ορθόδοξες εκκλησίες»!

Και ουσιαστικά αποκάλυψε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια υπήρχαν συνεννοήσεις και επικοινωνία προκειμένου να καταλήξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην απόφαση.

newsbreak.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.