Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Πάσχα στο χωριό! Όλο το σχέδιο για τις μετακινήσεις-Τα σενάρια

Σχέδιο για Πάσχα στο χωριό με όρια και περιορισμούς

Υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση εδώ και μέρες. Βάζει κάποιες πινελιές συνεχώς και θα τα συζητήσει όλα αυτά όταν έρθει εκείνη η ώρα με τους λοιμωξιολόγους.

  • Θα γίνεται μόνο μία μετακίνηση.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, αν επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, θα μπορούμε να πάμε μόνο… σε ένα μέρος.

Για παράδειγμα με αφετηρία την Αττική και προορισμό την Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορούμε να πάμε… και μια βόλτα από το Κιλκίς ή την Καβάλα για παράδειγμα.

  • Θα μπει στη ζωή αυτής της μετακίνησης η διενέργεια του self test.

Στο σενάριο αυτό, θα πρέπει να έχουμε μαζί μας αρνητικό self test κορονοϊού για να μετακινηθούμε. Εδώ το τοπίο είναι αρκετά «θολό», καθώς μένει να διευκρινιστούν πολλές πτυχές.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

 

Για παράδειγμα το πού θα δηλώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα (σ.σ. σε κάποια πλατφόρμα από την οποία θα εκτυπώνουμε το αποτέλεσμα ίσως;) και το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι ώστε να εξακριβώνεται το κατά πόσο οι πολίτες τηρούν τα μέτρα.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται αυτά, η πλατφόρμα με την οποία θα δηλώνονται και οι έλεγχοι οι οποίοι θα γίνονται είναι κάτι το οποίο εξετάζεται.

Είναι ένα πλάνο το οποίο επεξεργάζεται κυβέρνηση αυτές τις ημέρες θα το συζητήσει βέβαια με τους λοιμωξιολόγους.

Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται το πώς μπορούν να γίνουν μετακινήσεις και αν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις από πολύ βαριά επιδημιολογικά φορτωμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα η Αττική και η Θεσσαλονίκη αυτήν τη στιγμή και η Αχαΐα σε άλλες περιοχές που δεν είναι τόσο βαριά φορτισμένες επιδημιολογικά.

Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων

Είναι πολύ πιθανό να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων είτε αύριο, είτε την Πέμπτη, κι αυτό γιατί το βασικό θέμα συζητήσης για αυτήν την εβδομάδα είναι το άνοιγμα των λυκείων, αυτή είναι ουσιαστικά η εισήγηση της κυβέρνηση και για να υπάρχει μία απόφαση ενδεχομένως θετική, θα πρέπει ανακοινωθεί νωρίς για να μπορέσουν να προετοιμαστούν και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς γιατί έχουμε τα self tests.

Λαμβάνουμε πάντα ως δεδομένο ότι σε αυτήν τη νέα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας θα εξετάζονται και περιοχικά δεδομένα, ενδεχομένως λοιπόν σε κάποιες περιοχές αν το αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι να μην ανοίξουν και τα σχολεία για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο η κατάσταση.

megatv

loading...