Η Καθημερινή σου Ενημέρωση

Πάσχα: Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και για όσους έχουν εξοχικά

Η Επιτροπή βάζει στοπ στη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα ακόμα για όσους έχουν εξοχικά. Οι τελευταίες πληροφορίες.

Πολλές ειδήσεις δίνουν οι διαρροές από τη συνεδρίαση της Επιτροπής καθώς αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το Πάσχα, για τη μετακίνηση εκτός νομού, την απαγόρευση κυκλοφορίας και όλα τα μέτρα που θα ισχύουν τη Μ. Εβδομάδα.

Τα σενάρια που διακινούνταν τις τελευταίες ημέρες ήθελαν να μη γίνει μαζική έξοδος εκδρομέων το Πάσχα αλλά να μπορούν ορισμένες κατηγορίες πολιτών να ταξιδέψουν. Οι προτάσεις που είχαν ακουστεί και συζητούνταν ήταν για παράδειγμα, να μπορούν να φύγουν όσοι έχουν εμβολιαστεί, όσοι έχουν εξοχικά σε άλλο νομό, ή με τη χρήση των self test.

Ωστόσο, φαίνεται πως η εισήγηση της Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μην επιτραπούν για κανέναν, χωρίς καμία εξαίρεση, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Η πρόταση για όσους έχουν εξοχικά είχε ακουστεί πριν από μόλις δύο ημέρες από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο. Ο ίδιος είχε εξηγήσει το σκεπτικό του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

 

«Αν θα μπορεί ο άνθρωπος που έχει μια δεύτερη κατοικία σε μια περιοχή όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ίδια να μετακινηθεί εκεί αντί να μείνει στο διαμέρισμά του αυτό είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί».

Ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν αν δεν ανακοινωθούν νέες αλλαγές
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το ΦΕΚ υπάρχουν εξαιρέσεις, ωστόσο, αυτό ισχύει σήμερα, καθώς δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέες αλλαγές που θα περιορίζουν ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις.

Εκτός απροόπτου λοιπόν, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για έξι λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

πηγή

loading...