Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ο Πούτιν προσφέρει 1 εκατ. ρούβλια σε γυναίκες που θα γεννήσουν 10 παιδιά

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σχεδιάζει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος είχε καθιερώσει το βραβείο «Μητέρα Ηρωίδα» το 1944 για να ενθαρρύνει τις πολύτεκνες οικογένειες, μετά από τον θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων σοβιετικών πολιτών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περισσότερες από 400.000 γυναίκες είχαν λάβει το βραβείο, προτού αυτό καταργηθεί, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991.

Όπως αναφέρουν οι βρετανικοί Times, σύμφωνα με το νέο διάταγμα, οι γυναίκες θα λαμβάνουν εφάπαξ εφάπαξ ένα εκατομμύριο ρούβλια (12.756 ευρώ) αφού το δέκατο παιδί τους συμπληρώσει τα πρώτα του γενέθλια, με την προϋπόθεση ότι τα άλλα εννέα παιδιά θα βρίσκονται εν ζωή. Θα λαμβάνουν, επίσης, το χρυσό μετάλλιο της «Μητέρας Ηρωίδας» που θα φέρει τη ρωσική σημαία και το εθνόσημο της χώρας.

Ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε, ακόμη, ότι οι αποδέκτες του βραβείου «Γονική Δόξα» που θεσπίστηκε το 2008 για οικογένειες με επτά ή περισσότερα παιδιά, θα λάβουν τώρα αυξημένα ποσά, που θα φτάνουν τις 700.000 ρούβλια (9.000 ευρώ).

Ορισμένοι επικριτές του Κρεμλίνου, πάντως, κατηγόρησαν τον Πούτιν ότι με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνει τις γυναίκες να παράγουν «ζωοτροφή (σανό) για όπλα» για τον ρωσικό στρατό. «Κατά κανόνα, μπορεί κανείς να βασίζεται σε όσους μεγάλωσαν σε μια μεγάλη οικογένεια. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα απογοητεύσουν έναν φίλο, ούτε συναδέλφους, ούτε την πατρίδα τους» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πούτιν είναι ο μικρότερος από τα τρία αδέρφια της οικογένειας του και ο μόνος που επέζησε από την παιδική τους ηλικία. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Αλμπερτ, πέθανε όταν ήταν ακόμη βρέφος, τη δεκαετία του 1930 και ο άλλος αδελφός του, ο Βίκτορ, πέθανε το 1942 από πείνα και διφθερίτιδα, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ.

Ο ρώσος πρόεδρος που έχει παραδεχτεί ότι έχει δύο κόρες με την πρώην σύζυγό του, Λιουντμίλα, εκτιμάται ότι έχει και άλλα παιδιά με την Αλίνα Καμπάεβα, μια πρώην ολυμπιονίκη γυμνάστρια και τη Σβετλάνα Κριβονόγκιτς, μια καθαρίστρια που έγινε ξαφνικά πλούσια όταν έγινε γνωστό ότι είχε σχέση με τον Πούτιν κατά την πρώτη του θητεία ως πρόεδρος.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.