Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση “Ρωσική στρατιωτική & τεχνική απάντηση “

Ο Πούτιν δεσμεύθηκε ότι η Μόσχα θα δώσει «στρατιωτική και τεχνική απάντηση» εάν η Δύση συνεχίσει τις προκλήσεις

Σφοδρή επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, την οποία κατηγόρησε για κλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη, με φόντο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αποδίδοντάς την σε «λανθασμένη αποτίμηση» της έκβασης του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Πούτιν δεσμεύθηκε ότι η Μόσχα θα δώσει «στρατιωτική και τεχνική απάντηση», αν οι δυτικοί της αντίπαλοι δεν θέσουν τέλος στην πολιτική τους που χαρακτηρίζεται απειλητική απέναντι στην Ρωσία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στρατιωτικά και τεχνικά αντίποινα κατά της Δύσης

«Στην περίπτωση που θα διατηρηθεί η σαφώς επιθετική γραμμή των δυτικών μας φίλων, θα λάβουμε τα προσήκοντα στρατιωτικά και τεχνικά μέτρα αντιποίνων, θα αντιδράσουμε με σθεναρό τρόπο στις μη φιλικές ενέργειες… Εχουμε το απόλυτο δικαίωμα», δήλωσε ο Putin απευθυνόμενος σε στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.
«Η ενίσχυση της συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, καθώς και η οργάνωση μεγάλων διαστάσεων στρατιωτικών ασκήσεων στα ρωσικά σύνορα συνιστούν πηγή σοβαρής ανησυχίας», τόνισε ο Πούτιν, την ώρα που η Δύση κατηγορεί αντίθετα το Κρεμλίνο για την συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, στο πλαίσιο προετοιμασίας για στρατιωτική εισβολή.

Μήνυμα σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν επανέλαβε, στο πλαίσιο των απαιτήσεων που διατυπώνει κατά το τελευταίο διάστημα, την ανάγκη οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ να δώσουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ρωσία υπογράφοντας συμφωνίες που θα απαγορεύουν κάθε μελλοντική διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Ο Πούτιν είχε διατυπώσει την απαίτηση αυτή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden κατά την διάρκεια βιντεοκλήσης στις αρχές του Δεκεμβρίου και την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε στη δημοσιότητα δύο σχέδια συνθηκών προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αλλά, ακόμη και αν η Μόσχα εξασφάλιζε ικανοποίηση, ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν το θεωρεί αυτό αρκετό.
Ετσι, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι παραβιάζουν τις συμφωνίες που υπογράφουν όταν τις βολεύει ή παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, ενώ ζητούν από τους άλλους να το σεβασθούν.

«Φτάνει με τα τεχνάσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια στην Ουκρανία θα αντιμετωπιζόταν με κυρώσεις πολύ χειρότερες από αυτές που επέβαλε το 2014, όταν η Μόσχα προσάρτησε την Κριμαία από το Κίεβο και ξέσπασε σύγκρουση μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών στο ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.