Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Οριστικό τέλος για το Bachelor λόγω ανάρμοστων και αντιαισθητικών εικόνων

Είχε γίνει γνωστό πριν λίγο καιρό ότι μαζεύονται ψηφιακές υπογραφές για να σταματήσει το reality του Aplha «The Bachelor». Και μπορεί, παρόλο τις χιλιάδες υπογραφές

που μαζεύτηκαν να μην κόπηκε αλλά όπως όλα δείχνουν θα κοπεί οριστικά με απόφαση του ίδιου του καναλιού, γεγονός που επιβεβαίώθηκε και από τον Βαγγέλη Περρή στο Πρωινό, καθώς οι ιθύνοντες του ALPHA επιθυμούν να μην υπάρχει πλέον η παραμικρή σύνδεση του brand τους με ευτελή τηλεοπτικά προϊόντα – απόδειξη και το γεγονός πως επενδύουν πλέον πάρα πολλά σε τεράστιες παραγωγές μυθοπλασίας.

Πολλές είναι οι ανάρμοστες – αντιαισθητικές εικόνες που έχουν δει οι τηλεθεατές κατά τη διάρκεια προβολής του πρώτου και του δεύτερου κύκλου του «The Bachelor», εκ των οποίων πολλές έχουν προκαλέσει δυσμενή σχόλια στα social media, τόσο για τον ALPHA όσο και για τις συμμετέχουσες στο πολυσυζητημένο αυτό project.

Οι άνθρωποι του καναλιού κατάλαβαν πως δεν γίνεται μία υπερπαραγωγή σαν τον «Σασμό» να δίνει πάσα στο συγκεκριμένο ριάλιτι και οδηγήθηκαν στην απόφαση που όπως όλα δείχνουν ήταν μονόδρομος. Το ευτελές περιεχόμενο σε συνδυασμό με τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης έφεραν το οριστικό τέλος.

Το κερασάκι στην τούρτα της ήδη επιβαρυμένης θέσης του ριάλιτι μαθαίνουμε πως προκάλεσε ένα από τα σχετικά πρόσφατα «διόλου κατάλληλα» πλάvα, το οποίο απεικονίζει νεαρή παίκτρια να… δείχνει τα προσόντα της στον Παππά αλλά και τους τηλεθεατές. Η συγκεκριμένη εικόνα δεν ήταν η αιτία του τέλος, αλλά ακόμα μία ακόμα αφορμή. Οι άνθρωποι του καναλιού κατάλαβαν ότι ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει τη γυναίκα ως τρόπαιο δεν μπορεί να έχει θέση στην τηλεόραση του 2021.

The Bachelor: Μαζεύονται ψηφιακές υπογραφές για να «κοπεί» το reality του Alpha

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 11.500 υπογραφές μέσω διαδικτυακού ψηφίσματος στον ιστότοπο Avaaz που επιθυμούν να σταματήσει η προβολή του reality του Alpha “The bachelor”. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν 20.000 υπογραφές.

Το σκεπτικό του ψηφίσματος είναι οτι η εκπομπή που προβάλλεται από τον Alpha αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει τις γυναίκες, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού και προσβάλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο ψήφισμα:

«To The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV.

Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων.

Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία».

ΠΗΓΗ: female-g.com

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.