Η καθημερινή σου ενημέρωση!

Οποιαδήποτε τουρκική εισβολή ισοδυναμεί με «εγκλήματα πολέμου» λέει η Συρία

Η απάντηση της Συρίας ήρθε αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα θα δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη 30 χιλιομέτρων. πέρα από τα σύνορά της προκειμένου να καταπολεμήσει κουρδικές ένοπλες ομάδες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε την Τετάρτη ότι θα θεωρήσει οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική εισβολή στο έδαφός της ως «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Άγκυρα θα δημιουργήσει σύντομα ασφαλείς ζώνες 30 χιλιόμετρα (20 μίλια) πέρα ​​από τα νότια σύνορά της για να καταπολεμήσει τις τρομοκρατικές απειλές όπως χαρακτήρισε, τις κουρδικές ένοπλες ομάδες στη βόρεια Συρία.

Η Άγκυρα έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις εισβολές στη βόρεια Συρία από το 2016, με στόχο κυρίως τους Κούρδους της Συρίας (YPG) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Η Δαμασκός θεωρεί τις εισβολές ως παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Την Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε ότι έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, περιγράφοντας τις ενέργειες της Τουρκίας ως παράνομες.

«Αποτελούν ό,τι μπορεί να περιγραφεί ως εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε σε δήλωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.